23.11.2020

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев провери пълната реконструкция на ул. „Глазне” в Банско

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев и заместник-кметът на община Банско Стойчо Баненски провериха как върви пълната реконструкция на ул. „Глазне” в Банско. Там освен подмяна на настилката и  поставянето на нови тротоари със средства от Държавен фонд „Земеделие“, се обновява изцяло и битовата канализация по проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

С финансовата подкрепа на Държавен фонд “ Земеделие” се рехабилитират още три улици в общината. Отпуснатата сума по Програма за развитие на селските райони  е 1,8 млн. лева и 340 000 лева от ПУДООС.

Ремонтните дейности на ул. „България” и ул. „Цар Симеон” в Банско са на финала, а напълно готова е ул. „Георги Темелков” в Добринище.

„Уверени сме, че скоро ще приключи и реконструкцията на ул. „Глазне”. Там ремонтът също навлиза във финален етап. Благодарение на отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов обновената инфраструктура ще бъде в полза на жителите и гостите на града ни.  Поздравления за експресната работа на фирмата-строител и за контрола, който се налага от ръководството на община Банско”, коментира Александър Мацурев.

< Назад