17.01.2018

Народният представител Калин Василев проведе приемна в Луковит

Народният представител от ГЕРБ-Ловеч Калин Василев проведе приемна в родния си град Луковит. В нея участваха и председателят на общинския съвет д-р Данаил Динков, кметът на с.Карлуково Васил Тодоров, общински съветници, избрани от листата ГЕРБ, като и директорът на НУ ”Инж. Г.И.Вълков”.

 

Гражданите отбелязаха, че местната многопрофилна общинска болница няма задължения, но е със страшно занижен бюджет. Освен, че средствата са недостатъчни за заплати, те не достигат и за осигуряване на медикаменти и консумативи. Калин Василев изтъкна улисията на държавата за намиране на изход от създалата се ситуация и добави, че вчера е станало ясно, че МЗ ще осигури част от необходимите средства да общински болници, като се търси трайно разрешаване на проблема.

Училищното ръководство постави отново на дневен ред недостига на класни стаи в началното училище, което се посещава почти изцяло от ромски деца. От там искат разширяване на сградния фонд.

 

Калин Василев съобщи, че е отправил питане до министъра на образованието преди дни, като очаква от отговора да стане ясно какво може да се направи по въпроса, защото в момента децата в луковитското училище вече са по 30 в клас. „Усилията на правителството, поети като ангажимент и в предизборната кампания, бяха да се върнат децата, застрашени от отпадане в училище. При нас това е факт, училището ни е обновено, децата са в класните стаи, редовно посещават занятията, но имаме нужда от допълнителен сграден фонд, за да може класовете да бъдат с по-малко деца и учебният процес да бъде по-пълноценен“, констатираха всички след срещата.

 

 

< Назад