23.01.2023

Народният представител Христо Терзийски отчете стъпка срещу войната по пътищата

Предложени от народния представител от ГЕРБ - СДС промени в Наказателния кодекс минаха на първо четене в Народното събрание в петък. „Едната от тях е свързана с криминализирането на отказа на водачите да бъдат проверени за употребата на наркотични вещества. Многобройните пътни инциденти, отнемащи човешки животи заради дрогирани шофьори, ни задължават да действаме бързо и решително”, коментира народният представител Христо Терзийски, който е и бивш вътрешен министър.

Другото негово предложение е отпадането на контролния талон към свидетелството за правоуправление. „Това е важна стъпка в посока облекчаването на административната тежест върху гражданите. Тя, разбира се, трябва да бъде последвана от още много реформи в тази посока“, коментара депутатът от ГЕРБ - СДС.

Той изрази надежда народните представители да проявят отговорно отношение към проблемите на пътната безопасност и предложенията да бъдат приети окончателно. „Въпреки че все още не е ясно какъв ще бъде хоризонтът на този парламент, очаквам колегите да гласуват, защото това може да спаси животи!”, посочи още Терзийски.

< Назад