01.03.2022

Народните представители от ГЕРБ в Пловдив работят за важните за града проекти

„От първия ден на 47-мото Народно събрание депутати от ГЕРБ от 16-ти МИР работим за реализацията на важните за Пловдив и региона проекти в синхрон с общината - Околовръстното шосе, Концертна зала, Шишманци, водоснабдявнето от  Въча и др” – това заявиха на пресконференция днес в централния партиен офис в града под тепетата народните представители инж. Иван Тотев, Радомир Чолаков и доц. Стефан Шилев.

Те допълниха, че с  поредица от питания заедно са заострили вниманието върху тези приоритетни обекти. В резултат на това в Бюджет 2022 са предвидени 10 млн. лева за Концертна зала, има заложени 6 млн. лева за надзор на отсечката от Околовръстния ринг от Асеновградско шосе до надлез „Скобелева майка”. „По време на следващото заседание на Парламентарната комисия по регионално развитие, в която членувам, ще поискам информация за това какво се случва с избора на изпълнител за този важен за региона проект”, заяви инж. Тотев, който е областен координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Пловдивските депутати от ГЕРБ заедно предложихме изменение на Закона за закрила и развитие на културата, което направи възможно общински културни институти в страната да могат да получават целева субсидия от държавния бюджет по стандарт за делегирана от държавата дейност. То беше прието почти единодушно от НС като част от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2022 година”, каза Радомир Чалоков, а Стефан Шилев подчерта, че с общите им усилия са издействани в бюджета почти 13 милиона лева допълнително за музеите в страната

„Приетият миналата седмица Бюджет 2022 е прецедент за страната ни, защото ще започне да действа от месец април вместо от началото на годината. От него се вижда, че нищо от анонсите на това правителство не се е случило, а се поема един огромен дълг”, каза Иван Тотев.

На пресконференцията в централата на ГЕРБ в Пловдив пред медиите бе заявено и категоричното мнение, че проектът за пробива при Водната палата е рисков, а двата стадиона на Пловдив трябва да бъдат довършени.

 

< Назад