30.09.2022

Мишел Виячева, ГЕРБ - СДС: Искам повече млади хора да живеят и да се реализират по родните си места – какъвто избор направих самата аз

Срещата с обществеността бе открита от кмета Калин Гелев с думите към кандидатите от ГЕРБ-СДС: „Радваме се да ви приветстваме в Сапарева баня! През 12-те години, в които ГЕРБ и г-н Борисов управляваха България, в общината са влезли над 50 млн. лв. инвестиции. За последната година и половина, в която „промяната“ управляваше, имахме един сериозен проблем от компетенцията на държавата и получихме пълно игнориране от страна на правителството. Това бе „промяната“ не само към нас, но и към всички общини в България – дано не ни се налага повече никога да я преживеем!“

Кметът изрази радостта на цялата общественост, че в листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил отново е един млад човек, и в същото време високообразован и доказан професионалист – тяхната съгражданка, фармацевтът Мишел Виячева.

Кандидатът за народен представител Мишел Виячева, която бе посрещната с бурни аплодисменти, благодари за подкрепата на съгражданите си на трите предходни избори и изрази надежда, че и на 2 октомври тя ще бъде също толкова категорична. „Искам още повече млади хора да остават да живеят и да се реализират по родните си места – какъвто избор направих самата аз. Нашата община и целият регион притежават едни от най-добрите условия в България – уникално съчетание от дадености за планински, спа и поклоннически туризъм. Това е потенциалът, който трябва да развиваме. И както сподели и кметът, разочароващо е, когато централната власт се конфронтира с местната, на което бяхме свидетели през последната година. Това е все едно в едно семейство всеки да тегли в различна посока – няма как то да просъществува дълго. Ние, в Сапарева баня, лично го видяхме, когато се случи проблемът с гейзера и правителството отказа да помогне. Докато управлението на ГЕРБ винаги е подкрепяло местната власт – без значение дори от коя партия е бил избран кметът, защото това е в интерес на гражданите.“

Водачът на листата Христо Терзийски отбеляза, че освен кризите, причинени от управлението през последната година и половина, свързани инфлацията и скокът на цените, сложната геополитическа обстановка, в която се намира Европа, изисква да изберем лидери с авторитет, които са доказали, че могат равнопоставено да разговарят с всички световни правителствени и държавни ръководители, когато трябва да се отстояват българските интереси. „Тази фигура в България е именно Бойко Борисов“, категоричен бе Терзийски.

Кандидатът за народен представител Даниел Александров сподели, че за него и младежите в ГЕРБ, България е единствената Родина. „Само тя ни е и затова не приемаме това, което видяхме през последната година - отношението към нея да е като управлението на фирма – да се стремят каквото могат да спечелят от нея, пък като объркат нещата, просто да я оставят и да си заминат, откъдето са дошли“, коментира Александров.

Михаела Крумова заяви, че България повече не може да си позволи политически експерименти: “Нямаме време за никакви други решения, освен за правилните – за спокоен и добър живот в общия ни европейски дом! Няма да позволим да загубите работните си места заради галопиращите цени! Вотът за ГЕРБ – СДС е вот за европейска България, за стабилност и сигурност, за европейски стандарт на живот и споделена грижа за всички българи“.

Радослава Чеканска реагира на притесненията на хората, свързани със започналата учебна година. „Никога не сме допускали, че в страната може да дойде управление, при което само за година да се върнем към несигурността на Виденовото време. Тъжен факт е, че „промяната“ ни донесе непоносими сметки за енергия, че в много общини родителите не знаят дали децата им изобщо ще успеят да посещават училище през зимата или ще се наложи да си стоят вкъщи, защото учебните заведения не могат да си позволят разходите за отопление. Тези хора, които ни управляваха досега, попаднаха в политиката случайно и не се вълнуват много от проблемите на обикновения човек, но трябва да знаят едно – българинът може да изтърпи и прости много неща, но с образованието на детето си никога няма да направи компромис. Надявам се ясно да им го покажем на изборите!“, призова Чеканска.

Елка Лукарска-Ангелова подчерта, че към изготвянето на предизборната програма на ГЕРБ - СДС е подходено много старателно и отговорно, след обстоен и задълбочен анализ на проблемите пред страната. „Над програмата ни във всяка управленска сфера работиха най-добрите и доказани експерти в България. Разработихме решения, които да помогнат страната ни бързо да излезе от дълбоката криза, в която днес се намира. Програмата ни не е просто манифест за намерения, а детайлно разписани приоритети и мерки, които да донесат стабилността и сигурността, от която българските граждани днес така силно се нуждаят“, обясни Ели Лукарска.

В заключителните си думи кметът Калин Гелев отново призова гражданите на Сапарева баня категорично да подкрепят с номер 24 в бюлетината силната листа на ГЕРБ - СДС за 10 МИР - Кюстендил. „Досега винаги сме били шампиони в изборната победа – вярвам, че и този път ще докажем, че хората в нашата община гласуват мъдро и отговорно!“, каза Гелев.

 

< Назад