31.03.2022

Майки за майки: Жени ГЕРБ – Велико Търново с благороден жест към бежанки от войната в Украйна

Общественички от организацията на Жени ГЕРБ във Велико Търново и областта зарадваха майки, напуснали Украйна с децата си заради войната и намерили подслон в Кризисния център старопрестолния град.

Председателката на дамската структура д-р Даниела Андреева и съмишленичките й проф. Любомира Попова, адв. Красимира Петрова, Зорица Радловска и Анелия Токмакчиева връчиха дарение – хранителни продукти и стоки от първа необходимост, както и литература, свързана с историята на Велико Търново.

Благородният жест обедини усилията на 12 дами от организацията Жени ГЕРБ в цялата област, а формалният повод бе Празникът на Старата столица – 22 март. Дарението е предназначено за настанените в кризисния център три жени с общо пет деца, на които Община Велико Търново осигури безвъзмезден подслон.

„Няма нищо по-естествено от това да помогнеш на човек, изпаднал в състояние на нужда. Ние сме майки и няма как да не помогнем на невинни жени – също майки и на техните деца, които търсят спасение от ужаса на войната. Да бъдем солидарни и съпричастни ни учат както българските традиции, така и заветите на православната ни вяра“, заяви д-р Даниела Андреева. Зорица Радловска предложи на жените и децата да посещават спортния танцувален клуб, който тя оглавява. Заниманията за тях също ще са безплатни, а по този начин ще се улесни пълноценното им включване в социалния живот.

 

< Назад