04.04.2014

Любен Татарски поиска да се спрат всякакви действия до произнасяне на съда относно собствеността на 20 000 декара гори в землището на Елешница

Народният представител от ПП ГЕРБ Любен Татарски се срещна днес с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков по повод нарастващото напрежение за собствеността на 20 000 декара гори в землището на село Елешеница, община Разлог. Спорът е между двете общини Разлoг и Белица. Според Любен Татрски, проблемът е много сериозен. Към този момент община Разлог е подала искова молба за разрешаване на този спор, но има и разпореждане за влизане във владение от страна на поземлената комисия в Разлог до община Белица.

„Поисках от министъра да се спрат всякакви действия до произнасяне решението на съда и решаване по зaконосъобразен начин на възникналия казус”, каза след срещата Любен Татарски. Според него експертна група трябва да прецени законосъобразността на действията на поземлените комисии в Белица и Разлог. „Трябва да се тушира това напрежение и да се намери законосъобразно решение на този проблем”, каза още Любен Татрски. На срещата министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков е запознат и с настроението сред хората в село Елешница, като по думите на Татарски те са доста напрегнати. Народният представител каза още, че днес представители от Инициативния комитет ще се срещнат с Димитър Греков, като те ще представят своите искания.


< Назад