19.03.2017

Лиляна Павлова в Суворово : Здравеопазването е ключов приоритет в програмата на ГЕРБ

Здравеопазването, образованието, социалната политика и надграждането на инфраструктурата са ключови приоритети в програмата на ГЕРБ, заяви по време на среща с жителите на Суворово водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Живко Петров, Димитър Тодоров и Николай Бежанов.

Хората споделиха проблеми от сферата на здравните услуги в общината , а Павлова ги увери, че ГЕРБ предвижда ремонт на спешните центрове в малките населени места и подсигуряване на нови линейки. „Здравеопазването бе доминирано от коалиционните ни партньори, затова не можахме да решим много проблеми. Ние сме амбицирани да променим това", коментира Павел Христов.

В Суворово Лиляна Павлова заяви, че ГЕРБ не дели хората и общините по политическа или религиозна принадлежност. Тя добави, че в рамките на двата мандата на правителството с премиер Бойко Борисов в общината са инвестирани над 50 млн. лв. Тя изрази надежда, че на предстоящите избори ГЕРБ ще получи още по-голяма подкрепа, за да формира правителство, което да запази държавата мирна и спокойна.

„В община Суворово е важно да ремонтираме част от уличната и водопроводна мрежа, както и читалищата. Осигуряването на полицейско присъствие също е важна задача за нас, по която се работи”, каза Лиляна Павлова. Тя припомни, че в края на мандата правителството на Бойко Борисов осигури повече полицейски автомобили в малките населени места, както и възможност за работа на бивши полицаи, военни, охранители.

„Важно за ГЕРБ е да запази стабилността на държавата и най-ниските данъци", категорична бе Павлова.  Тя подчерта, че колкото повече работи икономиката, толкова по-големи възможности за повишаване на доходите ще има за хората. А един от основните лостове за това, е осигуряване на възможност за модерно образование за младите хора, които трябва да бъдат мотивирани да живеят и работят в родните си места. По темата за социалната политика Лиляна Павлова сподели мерките, свързани с наболелия въпрос с фалшивите ТЕЛК-ове и масовото плащане на помощи на многодетни семейства, чиито деца не ходят на училище. „Ще прекратим тези практики, защото така държавата отглежда трайно безработни", посочи водачът на листата на ГЕРБ. Павлова отново припомни, че един от национално значимите инфраструктурни проекти, касаещи и Варненска област, е изграждането на автомагистрала „Хемус". „Когато я изградим, Северна България ще живне, защото без асфалт няма бизнес", каза тя. Лиляна Павлова призова хората да не се поддават на популизма на опонентите.

„Ние заставаме през вас с ясна програма. В момента промоциите и ментата са навсякъде! Важно е на 26-и март да гласуваме с разум. ГЕРБ ще подкрепи малките населени места, за да живеят хората в тях по-добре”,  заключи Павел Христов.

< Назад