17.03.2014

Кой реално управлява страната и кой носи отговорността, попитаха граждани в приемните на Евгени Стоев и Мирослав Петков

Жители от общините Стражица и Горна Оряховица имаха възможност да изложат проблемите си пред народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков, по време на поредните им изнесени приемни.

     За сериозен инфраструктурен проблем, алармираха жителите на стражишкото село Ново градище. Републиканският третокласен път, който свързва населеното място с общинския център и с област Търговище, е в отчайващо състояние. Пътят в този район не е ремонтиран от близо 40 години. Освен ужасни дупки, на места има и пропаднали участъци. Заради труднопроходимата отсечка, в селото все по-често не желаят да идват търговски представители и доставчици на основни хранителни продукти, алармира кметският наместник. Дори и хляб хората в селото получават само 3 пъти седмично. Освен това, над 25 деца от 3 села, намиращи се на тази отсечка от пътя, често не могат да отидат на училище в Стражица, посочиха жителите на Ново градище. По думите им, през зимата училищният автобус, който вози подрастващите от Мирово, Ново градище и Любенци, трудно стига до тези населени места. Да поставят остро проблема и да настояват за неговото разрешаване, се ангажираха народните представители от ГЕРБ. Те обещаха също да посетят хората от Ново градище на място в селото им.

     Инфраструктурни проблеми споделиха и хора от село Благоево. Обсъждано бе и трасето на автомагистрала Хемус, което според последните информации заобикаля Велико Търново и летището в Горна Оряховица, и ще минава край Павликени. Това е грешка, единодушни бяха депутатите и представители на местната власт.

     В приемната на депутатите бе изразено задоволство от факта, че в мандата на инж. Детелина Борисова община Стражица успя да обнови много църкви. За храмове, които също се нуждаят от ремонт, сигнализираха граждани, посетили приемната.

     Въпрос за мизерната обстановката в горнооряховската болница бе обсъждан по време на приемната в града на железничарите. Депутатите от ГЕРБ се ангажираха лично да дарят необходими вещи и инвентар на лечебницата, а също да търсят възможности за ремонт в помещенията.

     Жители от с. Първомайци, където приключва проектът за канализация, поставиха на дневен ред състоянието на улиците си. След полагането на тръби, е необходимо пътната мрежа в Първомайци да се преасфалтира, но пари в републиканвския бюджет за целта не бяха предвидени, въпреки обоснованото предложение, което бяха внесли Мирослав Петков и Евгени Стоев.

     Голям брой посетители в приемната дойдоха при депутатите и за да търсят работа. Според икономиста Евгени Стоев този наплив е ярък показател за растящата безработица в страната. Редицата частни въпроси бяха поставени в Горна Оряховица. Тези от тях, които са в компетенциите на местната власт бяха веднага задвижени.

     Наред с другите теми към представителите на ГЕРБ, бе поставен и въпросът кой е депутатът на „Атака”, спуснат за кандидат и избран от Великотърновския район. Хората изразиха възмущение от факта, че нито веднъж не са го видели и дори не знаят името му. „Кой на практика управлява страната, защо БСП оставя ДПС да кадрува и кой носи отговорността за състоянието на България”, попитаха граждани, възмутени от политическата реалност у нас.

     Съвместните изнесени приемни на Евгени Стоев и Мирослав Петков продължават. Следващия понеделник двамата ще се срещнат с жители на Павликени и Сухиндол.

< Назад