19.06.2021

Кандидатите на ГЕРБ-СДС ще работят за повече инвестиции в инфраструктура на Община Добричка

Увеличение на доходите и повече инвестиции в инфраструктурата и ВиК мрежата в община Добричка ще са сред приоритетните теми, по които ще работят кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС. Пред жителите на село Смолница трима от тях - Красимир Николов, Живко Желязков и Дочка Димитрова, обясниха, че в края на евентуален 4-годишен мандат минималната работна заплата ще достигне 1000 лв., а средната – 2000 лв.
В предизборната програма на ГЕРБ е заложена и ежегодна актуализация на пенсиите, като средната трябва да достигне 600 лв. „В изминалия мандат направихме минималната пенсия на 300 лв., а от 1 юли ще има и 5% увеличение по швейцарското правило“, посочи Николов.

Дочка Димитрова и Живко Желязков увериха, че инвестициите в образование ще продължат, като ще бъде развивано професионалното образование и допълнително ще се изграждат STEM кабинети за обучение по математика, информатика и природни науки. „Ние сме единствената партия, която увеличи двойно учителските заплати в рамките на един мандат. Тези възнаграждения ще продължат да растат, като средната трябва да достигне 2500 лв.“, заяви третият в листата Живко Желязков.

Пред жителите на Смолница кандидатите представиха и визията за новата програма 60/40 за завършващите училище или университет. С нея 60 000 младежи ще могат да започнат работа, а държавата ще поеме 60% от осигурителния им доход за 1г.

< Назад