16.10.2023

Калин Гелев: Сапарево е с потенциал да развива селски, еко и религиозен туризъм

В с. Сапарево къщите за гости са вече 10, с тенденция да се увеличават. Близостта до Сапарева баня дава чудесни предпоставки Сапарево също да развива туризъм - селски, религиозен и еко. Това сподели досегашният градоначалник на община Сапарева баня и кандидат за нов мандат Калин Гелев по време на среща с жители на Сапарево. “Вие сте дружелюбни и трудолюбиви, а такъв тип хора най-добре могат да развиват туризъм. Отворени и сърцати сте към новодошлите, затова и толкова много софиянци имат вили тук и продължават да купуват къщи”, каза Гелев.

По повод грандиозните обещания от страна на други кандидат-кметове, Калин Гелев заяви: “Когато не си бил кмет, можеш да обещаваш какво ли не. Аз говоря от позицията на досегашен кмет и зная, че поетите ангажименти трябва да са реални, за да могат да се изпълняват. Не слушайте другите какво обещават, а гледайте действията им.
Обещания за асфалтиране на всички улици са нереални и абсурдни, защото има части с неподменена ВиК и канализационна мрежа. Асфалт върху неподменена инфраструктура за мръсен канал и ВиК мрежа, няма да допусна да се сложи, защото след това трябва да се разкопае. И все едно нищо не е направено…”

Калин Гелев представи и кандидата за кмет на Сапарево - Катя Пехливанска. Тя е с икономическо образование, семейна, с деца. Познава отлично проблемите на населеното място, реализираните проекти досега и местните хора, тъй като е работила като технически сътрудник на кмета в Сапарево.

“Догодина се навършват 160 години от прокарване на Сапаревската вада и от построяването на черквата “Успение на Пресвета Богородица. Вече имаме идеи как да отбележим подобаващо забележителната годишнина”, каза Пехливанска. “Пълно доверие имам на Калин Гелев. Работили сме 8 години заедно, зная какво може - пробива път и намира решения там, където другите се отказват и провалят”, посочи Пехливанска.

Йордан Йорданов - кмет на Сапарево два мандата и сега кандидат за общински съветник, благодари за подкрепа, която винаги е получавал от сапаревци и ръководството на Община Сапарева баня. “Две асфалтирани улици, частично изграждане на водопровод и на канализация, обновен стадион, новаизградена детска площадка. Улица “7-те Рилски езера” асфалтирахме, както и пътя към гробищния парк. Последният мандат бе труден, каквото можахме - свършихме. Общините бяха поели ролята на държавата”, обясни Йорданов.

Пред жителите на Сапарево се представиха и останалите кандидати за общински съветници: Калин Базиргянов, който има вече мандат зад гърба си като съветник и е техник по професия; Гергана Лазова - дългогодишен директор на училище; Евелина Гиздова - финансов консултант; Иван Куйов - бизнесмен и бивш председател на Общински съвет; Николай Мертекчийски - предприемач и няколко мандата общински съветник; Любомир Георгиев - също със собствен бизнес и досегашен зам.-председател на ОбС.

В края на срещата Калин Гелев призова жителите на Сапарево да гласуват с хартиена бюлетина на 29-ти октомври, с правилния номер номер - 7!

< Назад