31.01.2022

Жени ГЕРБ – Враца проведоха областно отчетно-изборно събрание

„Партия ГЕРБ е едно огромно богатство, палитра от професионалисти от различни области – лекари, учители, директори, научни работници, хора от неправителствения сектор и бизнеса, хора с много таланти – занаятчии, хора, пишещи музика, стихове“. С тези думи председателят на НИС на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова се обърна към представителите на областната организация от Враца в рамките на отчетно-изборно събрание на ЖГЕРБ-Враца. На събранието присъстваха и инж. Петя Аврамова, областен координатор на ПП ГЕРБ-Враца и народен представител в 47-ото Народно събрание, Йоана Фильова – зам.-председател на НИС Жени ГЕРБ, Цветелина Николаева – член на НИС Жени ГЕРБ от област Враца, и 36 делегати, членове на ЖГЕРБ от област Враца.

Йорданова подчерта, че женското лидерство внася мекота в отношенията и организациите разцъфват, защото има изключителни жени, които с търпение, мъдрост и обич постигат значителни резултати. „Това виждам тук – има отношение към всеки детайл.“ Заяви Йорданова и благодари на инж. Петя Аврамова за организацията и поддържането на структурата в тази трудна ситуация. Тя бе категорична, че все повече трябва да се прави за хората, а на непрестанните атаки трябва да се отговаря с добрите дела на членовете на партия ГЕРБ и изрази съжаление, че понякога хората много лесно се поддават на манипулации. Йорданова призова да се извеждат на преден план християнските ценности, като важни сред тях са истината, добротворчеството и обичта между хората. „Жените на ГЕРБ са изключително силно представени в изборните кампании, както и такива, които са свързани с доброволчество и благотворителност. По повод Европейския ден за здравословно хранене НИС на Жени ГЕРБ стартирахме национална кампания в подкрепа на пчеларството под мотото „Медът е здраве и живот“, допълни тя.

В рамките на събранието стана ясно, че предстои изработването на програма с 5 основни приоритета за мандата, като специално внимание ще се обърне на насилието над жени, климатичните промени, целите за устойчиво развитие на ООН, възрастните хора. Стана ясно също, че ще бъде подкрепена всяка кампания и инициатива от съществена значимост на областно ниво.

„Борисов промени България и я постави на европейската и световната карта като лидер. Най-доброто председателство на Съвета на ЕС бе българското председателство“, припомни Йорданова.

Обсъдени бяха също и актуални политически и икономически теми, които пряко рефлектират върху живота на българите.

Отчет на дейността на Жени ГЕРБ-Враца и номиниране на ново ръководство на областната структура на Жени ГЕРБ бяха сред точките от дневния ред на проведеното събрание. Отчет за дейността на областната организация от 2019 г. до момента бе направен от Милена Калъпова, настоящ областен координатор на Жени ГЕРБ-Враца. Сред активностите се отличаваха участия в благотворителни, екологични, културни, политически и обществени прояви, както и семинари, конференции на общественозначими теми.

Номинирана за областен координатор на ЖГЕРБ бе Пламена Цветанова, за областен организационен секретар – Христина Цонева, за членове на УС – Христинка Петкова, Венета Петрова, Анелия Тошева, Цветелина Петрова, Лилия Димитрова и две кандидатури на Бяла Слатина и Мизия.

Номинациите за областен координатор, организационен секретар и членове на УС на ЖГЕРБ-Враца ще бъдат предложени за утвърждаване на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.

< Назад