30.01.2022

Жени ГЕРБ-Габрово номинира ново ръководство на областната си структура

Жени ГЕРБ-Габрово проведе отчетно изборно събрание, по време на което беше номинирано ново ръководство след изтичане на мандата на старото.

"В ГЕРБ жените винаги са имали равен достъп до управлението и реалното реализиране на политики през местната и национална власт", каза в Габрово председателят на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова, която присъства на събранието заедно със заместник-председателя на ЖГЕРБ Йоана Фильова. Йорданова обясни, че структурите на жени ГЕРБ си поставят още по-амбициозни цели за силна подкрепа на областните ръководства на партията и за провеждането на важни местни и национални политики, включително и законодателни, особено в областта на защитата от домашно насилие, преодоляване на различията в заплащането на труда на жените и мъжете, както и по всички теми, които предложат местните дамски структури. На базата на техните предложения ще се изготви обща програма за реализиране на политики в различни сфери. „Ние имаме какво да покажем на обществеността, защото ние не сме мутри, а успели жени – бизнес дами, юристи, занаятчии, земеделци, предприемачи, професионалисти в различни сфери”, каза още Екатерина Йорданова.

Членът на НИС на Жени ГЕРБ Невена Минева, която е бивш областен управител на Габрово и настоящ заместник-кмет, потвърди, че в Габрово въпросът с правата на жените през последните години не е стоял, тъй като те са били равнопоставени и силно представени в местната и национална власт като народни представители, кметове, кметски наместници, областни и заместник областни управители, общински съветници. Тя благодари на дамите от областната структура на жени ГЕРБ, затова че с примера си привличат и други жени от различни браншове и повишават доверието във възможностите на жените и политиките на ГЕРБ.

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов поздрави дамите. "С всички вас сме екип повече от 10 години. Убеден съм, че които и от вас да станат част от ръководството на Жени ГЕРБ-Габрово, ще се справят професионално ", категоричен беше Цветомир Михов.

Номинациите за областен координатор, организационен секретар и членове на ЖГЕРБ-Габрово ще бъдат изпратени на Изпълнителна комисия на партията за утвърждаване.

< Назад