15.09.2022

Жечо Станков: Само ние имаме решение срещу високите цени на тока

„53,7% от хората по време на тази кампания питат кога ще продължи програмата за саниране. Имаме три месеца и половина до края на годината. Ако не стартираме програмата, връщаме парите в Брюксел. И всичко със санирането приключва“. Това заяви при представянето на програмата „България след кризите - план за възстановяване“ Жечо Станков, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас. По думите му санирането трябва да продължи и това е един от приоритетите на коалицията.

„50%  е паднала сметката за отопление на хората. А в няколкото блока, където сложихме експериментално слънчеви панели за топла вода, сметката им е 0. Сами си произвеждат топлата вода“, посочи Станков. Той подчерта, че покривите са най-голямото богатство в общините, което не се използва.

„Само в Бургас имаме 50 000 кв.м покриви, на които ако бъдат направени фотоволтаици ще се задоволят нуждите на всички детски градини, училища, болници, както и на градския транспорт. Единствено ние предложихме решение и бариера на високите цени на тока. Това е единствената действаща антиинфлационна мярка в момента“, каза още енергийният експерт.

Програмата предвижда 2 млн. кв. м площи в бизнеса и в социалната сфера – училища, детски градини, да бъдат санирани. Освен това близо 100 общини ще имат възможност изцяло да подменят уличното си осветление.

< Назад