04.02.2022

Жечо Станков: С предложението на ГЕРБ-СДС за енергийния сектор, общините ще си поемат глътка въздух

„Повече от 48 часа от групата на ГЕРБ-СДС настоявахме да бъде изготвен и показан доклада от проведеното на 1 февруари заседание на Комисията по енергетика. Чакахме да бъде внесен в НС и най-накрая е публикуван на сайта на парламента. Дневният ред на обществото е подчинен на ценовата криза в сектор енергетика, на високите цени на тока и каза. Свидетели сме на изключване на уличното осветление в десетки населени места. Проблемът не се решава във времето, а вие имате правомощия по Правилника на НС да включите в дневния ред днес на заседанието важната точка с нашето предложение“.

Това заяви от парламентарната трибуна бургаският депутат Жечо Станков. Репликата му беше отправена към председателя на Народното събрание. Според действащия Правилник по чл. 47 ал.5 - „в изключително случаи председателят може да предложи промяна в дневния ред по време на пленарното заседание“.

Станков бе категоричен с предложението на ГЕРБ-СДС за 100% субсидиране на небитовите потребители ще се даде глътка въздух на общините. „Ако се покрепи нашият проект на решение, ще се отмени режима на тока в градовете, свързан с уличното осветление. Ще се преодолее разреждането на градския транспорт, а децата след междусрочната ваканция ще се върнат в топли стаи. Ще се отмени и необходимостта да се правят акции в храмове и старчески домове за събиране на средства, за да се покриват разходите за ток и отопление“.

< Назад