02.02.2022

Жечо Станков, ГЕРБ: Обществото определя дневния ред на парламента, а то търси подкрепа в ценовата криза с тока

„Едно нещо трябва да разберем в залата на Народното събрание– дневният ред не го определя председателският съвет, а българското общество. Отказвате да включите проекторешение от нашата група за подпомагане на общини, болници, детски градини, манастири и др. Но той предизвика сериозен медиен отзвук на вчерашната Комисия по Енергетика. Доказателство за това беше присъствието на омбудсмана на Р България, на Митрополит Антоний, на представители на Сдружението на общините. Всички сигнализираха за едно и също – темата за кризата с високите цени на енергоносителите е на първо място в дневния ред на обществото“.

Това заяви от трибуната на НС бургаският депутат Жечо Станков, който участва в дебата по дневния ред на днешното заседание. Той оспори тезата, че точката не присъства заради внесено становище и доклад на ресорната комисия.

„Когато разглеждахме Закона за енергетика, не беше спазен чл. 73 ал. 1,  докладът за проектозакона бе написан за броени минути. Вчера комисията приключи в 12.00 ч., защо досега не е написан и внесен. Това не е основание, не може ли успоредно докато водим дебати, да се изготви доклад?“, коментира още Жечо Станков.

Той бе категорчен, че всеки изгубен час, без да се реши проблемът на общините, на храмовете, на университетите и читалищата, води до настройване на обществото към всички присъстващи в тази зала. „Само 10 процента от обществото мисли, че някой търси решение на ценовата криза в енергетиката. Хората имат нужда от подкрепата ни“.

< Назад