18.05.2022

Христо Терзийски се срещна в приемния си ден с жители на Дупница и Бобов дол

Приемни за граждани в Дупница и Бобов дол проведе народният представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски. Пред него жители от двете населени места споделиха най-вече притесненията си от разстящите сметки, високата инфлация и нестабилността, в което е изпаднала държавата. Терзийски бе потърсен за съдействие и по различни имотни и социални казуси.

“Опасяваме се, че с т.нар. антикризисни мерки, от които нищо не сме усетили, а само разстящи нагоре цени, правителството само помпа инфлация, не правят нищо друго. До септември инфлацията ще стане 20%”, изразиха опасенията си граждани от Бобов дол и Дупница.

“Само се теглят заеми, а къде отиват тези пари? Държавният дълг расте, а няма никаква прозрачност за разходването на тези средства. Въвличат държавата в страшна дългова криза. Ние и децата ни ще плащаме за това безхаберие”, коментираха още притеснени граждани.

Мине ли 4 лв. бензинът и дизелът, няма кой да ги търпи. Дойде ли есента и зимата си отиват, категорични бяха в Бобов дол.

Пред жителите на Бобов дол Христо Терзийски обясни, че е отправил питане към министъра на енергетиката Александър Николов относно това на какъв етап е изготвянето на Териториалния план за справедлив преход за област Кюстендил. Регионът е един от най-засегнатите от прехода към неутрална по отношение на климата икономика. Другите държави-членки вече изготвят териториалните си планове за справедлив преход. А от съответния Фонд за справедлив преход през периода 2021 - 2027 г. ще бъдат инвестирани 17,5 млрд. евро в най-засегнатите региони.
Депутатът от ГЕРБ - СДС е попитало още дали са идентифицирани предизвикателствата пред региона, както и потребности от развитие и целите, които трябва да бъдат постигнати до 2030 г.; определени ли са видовете планирани операции, както и механизмите за управление. На отправените от него въпроси обаче Терзийски все още не е получил никакъв отговор.

"Никакви сериозни законопроекти и решения не взема управляващата коалиция. Това показва, че фактически не извършва никаква работа”, заяви народният представител от ГЕРБ - СДС.

Нямат никакво виждане и стратегия за развитието на енергетика, коментираха още жители на Бобов дол. "Такова некомпетентно и неадекватно управление, и то във времена на страшни кризи, държавата ни не е имала", категорчини бяха гражданите, дошли на приемната на Терзийски.

< Назад