02.08.2022

ГЕРБ -Варна : Призоваваме областния управител да забрани колите в Морската градина

В оставащите му броени дни на държавния пост областният управител Благомир Коцев нека да направи един морален акт и да забрани движението на автомобили в Морската градина. Нека да загърби частните си бизнес интереси в името на обществените и да спре колите по алеите, както и да затвори частната синя зона до семейния си комплекс „Хоризонт”, за която няма право. Това призоваха на брифинг в Морската градина досегашните народни представители от ГЕРБ/СДС в 47-ото НС Павел Христов, Красен Кралев и Бранимир Балачев. ГЕРБ и кметът на Варна водят от години борба срещу трафика в Морската градина, но най-големият жалбоподател в съда срещу забраните се оказа областният управител Благомир Коцев от Промяната. В същото време като замириса на избори изскочиха познатите политически аниматори като Стела Николова от Де Бъ, която удобно забрави ролята си на природозащитничка за алеи без коли, на която се дължи цялата й политическа кариера. Тя спря пушилката си по темата, откакто Коцев от Промяната е областен управител, защото може и да не се вреди в евентуална обща коалиционна листа на ПП и ДБ за изборите наесен. Зам.-областният управител на ДБ Попов също не отваря дума пред шефа си в областна админастрация за решаване на проблема, каза Павел Христов.
Защо фалшивата защитничка на Морската градина Стела Николова и останалите от ДБ не питат областния управител за заграбените парцели държавна собственост  и алея за частен път  от семейната му кръчма „Хоризонт”, за което излязоха публикации,  Районна прокуратура вече се е самосезирала и започна проверка, попита риторично Красен Кралев. Той  припомни „умнокрасивите” й изцепки като бивш общински съветник от ДБ –за национализация на частни парцели в Морската градина и превръщането им в поляни, като общинската хазна плати на собствениците милиони за сметка на данъкоплатците на Варна. Но да не се посяга на палатите на хората на Иван Костов, а вече и на Промяната, които живеят или имат бизнес в парка и атакуват всяка заповед на кмета срещу забраната на автомобили в Морската градина.
Защо от вниманието на областния управител Благомир Коцев, а и на представителите на ДБ убягват грозните безбройно много и незаконни бараки в курорта Златни пясъци . Всички документи за събаряне на бараките са в РДНСК, но не се прави нищо от месеци. Как да очакваме Коцев да накара РДНС да ги събори, след като по Костово време семейството му се е сдобило с „Хоризонт” за жълти стотинки, каза Бранимир Балачев. Не се посяга на наши и коалиционни интереси, както в Морската градина, така и в Златни пясъци, което е двоен стандарт,  коментира той.
Всички документи за събаряне на бараките са в РДНС, но не се прави нищо от месеци. Как очакваме Коцев да накара РДНСК да ги събори, след като по Костово време семейството му се е сдобило с „Хоризонт”.

< Назад