26.04.2022

ГЕРБ-Варна иска отчет от областния управител за дарителската сметка за бежанците от Украйна

Народният представител от ПГ на ГЕРБ /СДС - Варна Славена Точева подаде днес заявление по ЗДОИ до областния управител на Варна Благомир Коцев да посочи какви средства са получени и как са изразходвани по обявената от него дарителска сметка за съдействие на бежанци в Украйна на страницата varnaforukraine.com. Депутатът иска и да получи заповедите на областния управител на Варна, с които е сформиран Центърът за съдействие на бежанци от Украйна в ДКС, както и за неговото реорганизиране. След получаване на отговорите медиите ще бъдат информирани.
В първия работен ден на Народното събрание депутатите от ПГ на ГЕРБ/СДС –Варна Бранимир Балачев, Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев ще внесат питане до министър-председателя Кирил Петков за причините за освобождаване от длъжността на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Стоян Новаков. Защото до момента стоят висящи следните въпроси :

1.Защо от правителствената служба не посочиха никакви мотиви за освобождаването на Новаков от поста ? Крият ли се причините, заради това, че доскоршният зам.-министър и кандидат за депутат от „Промяната“ е близък със семейство Лорер и заедно кадруват във Варна ?
2.Кой ще понесе политическа отговорност за това скандално назначение, след като според официалната информация в Търговския регистър Стоян Новаков е имал обща фирма с Димитър Топалов, който е бил задържан на о. Мартиника, Франция, с 480 кг кокаин в яхтата?
3.Защо до освобождаването на Стоян Новаков от поста му на зам.-министър се стигна едва след появилите се публикации в медиите, че е бил в съдружие с арестувания за участие в международен канал за наркоразпространение от Латинска Америка към Европа?

< Назад