25.09.2018

ГЕРБ – Стара Загора обяви новите общински ръководства на партията за областта

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди броя и състава на 11-те общински ръководства за Област Стара Загора, съобщи на пресконференция областният координатор Пламен Йорданов. Според устава на партията мандатът им е 4-годишен. Само в две от общините – Опан и Братя Даскалови промените засягат общинските ръководители и организационните секретари. “В краткосрочен план основната ни задача е активизиране на структурите по места и спечелване на предстоящите догодина избори за евродепутати и местна власт“, категоричен бе областният координатор. Според него целта е през следващата година да бъдат преизбрани всички настоящи кметове от ГЕРБ в областта, а там където в момента няма такива това да бъде променено.
На пресконференцията присъстваха общински ръководители и организационни секретари от различните структури, както и народните представители от ГЕРБ Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев.
Девет души влизат в състава на новото общинско ръководство в Стара Загора, което досега се състоеше от 15 членове. Изпълнителната комисия на ГЕРБ преизбра настоящия общински ръководител и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов, както и организационния секретар Николай Диков. Членове на ръководството са: Дарина Гайдарова, Диян Димитров, Иван Велев, Маноил Манев, Милена Стоянова-Желева, Николай Николов и Радостин Танев.
В Казанлък работата си продължава досегашното общинско ръководство, което е в състав: Галина Стоянова – втори мандат кмет на града и досегашен общински лидер на ГЕРБ, Радиана Стефанова - организационен секретар. Членовете на ръководството са: Аксения Тилева, Апостол Терзиев, Боян Каличков, Димитър Баяслиев, Лилия Цонкова, Николай Златанов и Петко Карагитлиев.
„Изпълнителната комисия на ГЕРБ, както и областното ръководство на партията категорично заставаме зад Галина Стоянова и нейния екип, подчерта Пламен Йорданов. Според него има активизация на опозицията, която има за цел да очерня добрите кметове и всичко постигнато от тях, нещо на което ГЕРБ ще се противопостави.
Постът общински председател на ГЕРБ в Гълъбово ще бъде заеман от Дралчо Донев. Длъжността организационен секретар се заема от Стефан Николов. Членове на ръководството са: Анета Желязкова, Галина Желева, Дарина Василева, Митко Желев и Пеньо Пенев.
За общински ръководител в Раднево е утвърден д-р Румен Йовчев, а за организационен секретар юристът Мирослав Вълев. Членове на ръководството са: Димитър Желев, Каньо Радев, Пламен Лесов, Стойка Стоянова, д-р Теньо Тенев.
В Чирпан Изпълнителната комисия на ГЕРБ преизбра Христо Стефанов за общински ръководител. Димитър Славов е новоизбраният организационен секретар на партийната структура. Членове на ръководството са: Георги Колев, Деляна Николова, Иван Станчев, Калчо Василев, Катя Рабаджиев. „Крайно време е общината да започне своя европейски път на развитие, отбеляза Пламен Йорданов. Той бе категоричен, че в Чирпан не се случва нищо, освен големи финансови корекции по европейските проекти. „Ще положим максимални усилия да издигнем кандидат за кмет, който да спечели изборите догодина“, подчерта областният координатор.  
Общински председател в Павел баня остава Христо Чаушев, който заемаше поста и досега. Организационен секретар е Васил Иванов. Членове на ръководството са: Васил Илиев, Красимир Мирчев, Начко Начев, Христо Стоянов и Христина Ангелова.
За общински председател на ГЕРБ в Мъглиж е утвърден Методи Марков,  а за организационен секретар Адриана Белчева. Членове на ръководството са: Васил Сяров, Красимира Карагьозова, Милка Ванкова, Славка Михалева, Стефан Христов. 
Димитър Драчев е преизбран за общински ръководител на партията в Гурково. Организационен секретар на местната организация остава Красимир Гергов. Членове на ръководството са: Диан Панталеев, Доника Куртева, Нейко Нейков.
В Николаево за общински ръководител е утвърден Николай Кънев, а за организационен секретар Румяна Чергеланова. Членове на ръководството са: Георги Георгиев, Мария Ризова и Станчо Кисьов.
В Опан Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра за общински ръководител Иван Ганчев, който сменя на поста Елка Бонева. За организационен секретар е утвърден Тихомир Динев. Останалите членове на ръководството са Димка Димитрова, Елка Бонева и Пламен Пейков. „Целта ни е да потърсим промяна, да активизираме структурата на партията и по този начин да имаме по-голямо представителство след местните избори през 2019 г.“, посочи Пламен Йорданов.
За общински председател в Братя Даскалови е утвърдена Виолета Чакърова. Постът досега се заемаше от Стоян Вълчев. За организационен секретар е избрана Светла Грозева. Членове на ръководството са Атанас Дамянов, Таньо Иванов и Таня Чиликова.

Убеден съм, че промяната в Братя Даскалови ще успокои напрежението, което има в местната ни  структура, а добрите резултати ще ги видим още догодина“, убеден е областният координатор Пламен Йорданов.

< Назад