07.02.2022

ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Людмила Любенова за кмет с.Твърдица

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепи кандидата за кмет на с.Твърдица, община Бургас Людмила Любенова, чиято кандидатура бе издигната от Инициативен комитет.

От общинското ръководство на ГЕРБ и това на СДС вече са провели срещи с кандидата, за да обсъдят бъдещите възможности за развитие на с.Твърдица, както и най-належащите проблеми за разрешаване.

Людмила Любенова е семейна, с три деца. Има придобита специалност „История и археология“. Осъществила е редица обучения за работа с деца със специални нужди. След завръщане от чужбина, семейството й избира за свой дом с. Твърдица и живее там от вече над 12 години. Любенова работи по програма като социален асистент.

Кандидатът за кмет активно участва в обществения живот на населеното място. През годините Людмила Любенова е организирала редица събития насочени към подкрепа за децата в селото, за развитието на детската градина и самодейната женска група на селото.

Сред някои от целите, които си поставя кандидат-кметът, подкрепен от ГЕРБ-СДС, е да се продължат и завършат вече започнатите  инициативи. Сред тях са изграждането на модерна детска площадка, спортна площадка за младежите в селото на открито и на закрито. Друг акцент е по какъв начин да бъде оползотворена неизползваната сграда на детска градина и използването й от самодейците в селото, които имат нужда от по-добри условия на помещения за развитие на дейността си.

През последните години много млади семейства избират да живеят в с.Твърдица, което е в близост до общинския център Бургас. Любенова ще насочи усилията си към подобряване на инфраструктурата в селото и на състоянието на улиците, както и ще се търси решение по темата с ВиК мрежата.

 Вотът в населеното място е насрочен за 27 февруари, а жребий на ЦИК определи Людмила Любенова се явява с бюлетина N 9.

 

< Назад