08.07.2021

ГЕРБ-Разград сезира прокуратурата, МВР и ЦИК за търговия с изборни гласове в полза на „Демократична България“

ГЕРБ-Разград сезира главния прокурор, министъра на вътрешните работи, председателя на ЦИК, както и областните звена на трите институции за търговия с изборни гласове в полза на „Демократична България“ в село Ясеновец, област Разград. В сигнала се посочва, че бившият кмет на селото Гюлджан Ахмедов, заедно със сина си Генджай, раздават на хората чанти с хранителни продукти срещу глас за „Демократична България“ (ДБ). Генджай Гюлджан обикаля селото и събира личните карти на съселяните си с различни обещания срещу глас за „Демократична България“ (ДБ). В двора на основното училище, където е и една от и изборните секции, е била изградена огромна шатра с цел предизборна агитация.

 

По думите на автора на сигнала Серафим Стоилов от село Ясеновец „през вечер Никола Николов и Милен Минчев в хранителния магазин на Недрет Чобан в селото заплащат сметките на  посетителите срещу глас за ДБ. В село Каменар, община Лозница в хранителния магазин в началото на селото, управителят Николов събира личните карти и изнудва съселяните си да гласуват за ДБ (при отказ „веднага да заплатят верисиите си в магазина“).“ Стоилов посочва също, че служителите във фирмите на посочените лица гласуват изцяло за „Демократична България“ под натиск да загубят работните си места.

 

„Ето защо, Ви моля да бъде извършена проверка по-гореописаното и ако се установят данни за извършени престъпления да бъде потърсена съответната наказателна отговорност от виновните лица. В случай, че не се разкрие обективната истина ще бъда принуден да сезирам и европейските институции“, заявява в жалбата си Серафим Столилов от ГЕРБ-Разград.

 

< Назад