08.02.2024

ГЕРБ: Политически инат и партиен инструктаж на опозицията остави Габрово и селата в Общината без бюджет за 2024 година

Общинските съветници от „ПП-ДБ”, „Възраждане”, „БСП за Българи”, „Будно Габрово” и „За Габрово“, които се определят като опозиция, оставиха Габрово и селата в общината без бюджет за 2024 година. Заради  политически инат и партиен инструктаж те не подкрепиха бюджета на Община Габрово, в който всички техни предложения за разходване на средства бяха включени. Така те оставиха без финансиране за настоящата година училища, детски градини, социални заведения, културни институции, спортни клубове, очакванията на гражданите за ремонти на улици, изграждане на нови улици, паркове, спортни терени, дейности по чистотата, сметосъбиране и много други услуги и обекти, които Община Габрово е предвидила да бъдат реализирани през годината в отговор на очакванията от гражданите.

Това обявиха от ГЕРБ в официална позиция след вчерашното заседание на Общински съвет-Габрово, на което стана ясно, че кметът Таня Христова е провела среща с представители на всички политически сили, взети са предвид  всички техни  забележки, критики и предложения към проекта  на бюджета и същите са отразени  във финансовия документ. Въпреки това  той не беше приет и така т.нар. „опозиция“  гласува дори срещу собствените си предложения.

Общинските съветници  са наясно,  че в крайна сметка  гражданите са тези които ще платят сметката при неприемане на бюджета на Общината за 2024г., но същите се оставят да бъдат водени и манипулирани от съветници от други политически групи по време на партийни вечеринки и последващи проверки от общинския съветник Пепа Сомлева за начина им на гласуване в Общински съвет.

        "Уважаеми общински съветници, вие не дължите отчет как гласувате на г-жа Сомлева, а на гражданите, пред които сте поели ангажимент за защита на техните интереси. Заради  чужди и свои партийни инструктажи, с негласуване на проекта за бюджет, вие оставихте без финансиране училища, детски градини, спортни клубове и културни институти, въпреки че някои от вас пламенно защитавахте финансирането за тях. Ваша е отговорността за това и Вие дължите обяснение пред обществеността", се казва в позицията на ГЕРБ.

От там призовават общинските съветници от другите политически формации да осъзнаят отговорността, която носят и да преосмислят поведението си, с които пряко вредят на  жителите на Община Габрово.

 

< Назад