01.07.2021

ГЕРБ – Плевен: Полицията оказва натиск върху наши членове и симпатизанти, сплашва ги

Членове и симпатизанти на ГЕРБ, кметове, общински съветници, издигнати от партията и служители в администрации са привиквани в полицейски управления в област Плевен, където им е оказван натиск и са сплашвани. Това обявиха на пресконференция днес кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ за 15-ти МИР- Плевен Валери Лачовски, който е и областен лидер и Александър Николов. Досега нито едно правителство не си позволи да направи това, което прави сегашното – да ползва МВР като бухалка, заяви Лачовски. Той обясни, че по думите на хора от екипа му в Плевенска област те са привиквани в полицейските управления, където са предупреждавани да не провеждат предизборна агитация за ГЕРБ, съветвани са да си стоят по къщите, карани са да подписват протоколи, че няма да работят за ГЕРБ.

 

Искаме да кажем на нашите хора да са спокойни, призова Лачовски. Той добави, че също така в полицията пред съмишленици на ГЕРБ е обявявано, че има списък с хора, за които има подозрение, че купуват гласове. На какво основание тези хора са извиквани и предупреждавани, кой е дал списъците, има ли доказателства, че именно тези хора купуват или ще купуват гласове, пита Лачовски. Той каза, че все още не е взето решение как ще се реагира в този случай, тъй като това привикване в полицията на хора на ГЕРБ е масово в цялата страна и вероятно ще се действа на национално ниво със сигнали към прокуратурата и ЦИК.

 

Александър Николов потвърди, че в полицията са привиквани и сплашвани хора, които са част от обкръжението му, той е техен адвокат и според него е съвсем естествено те да агитират за него като кандидат за народен представител.

В момента се прави акция „Респект“ и тя е само срещу ГЕРБ, коментира Лачовски. Според него целта на сегашното правителство е отново да няма правителство.

< Назад