21.09.2019

Евродепутатът Емил Радев поздрави жителите на Аврен за празника на общината

Община Аврен отбеляза 36 години от създаването си. По традиция тържествата се проведоха на площад „Ефр. Иван Арабаджиев”, където всички жители и гости бяха приветствани от кмета Емануил Манолов. Сред официалните лица на празника бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и кметовете на Долни чифлик и Ветрино – Красимира Анастасова и д-р Димитър Димитров.

„С всяка изминала година общината става по-благоустроена, с обновена инфраструктура, ефективни социални услуги и придобивки, които съществено подобряват средата за живот на хората. Тези резултати са плод на отговорна и последователна работа от страна на кмета Емануил Манолов и екипа му, затова съм сигурен, че с подкрепата на правителството и с европейската солидарност инвестициите в Аврен ще продължат”, заяви Емил Радев и отправи пожелания за здраве и благополучие към всички в общината.

Кметът Емануил Манолов информира, че навръх празника е подписан договор с изпълнителя на спечеления по Програмата за развитие на селските райони проект на стойност 1,2 млн. лв. „Със средствата предприемаме преасфалтиране и рехабилитация на улици в три населени места – Аврен, Близнаци и Приселци”, уточни кметът, като припомни, че за последните четири години по европейските програми на територията на общината са реализирани инвестиции в размер на над 7 млн. лв. „С привлеченото еврофинансиране осъществихме проекти за обновяване на инфраструктурата, осигурихме социална кухня, развихме услугите в подкрепа на хората в неравностойно положение и др.”, допълни Манолов. Той изтъкна, че със съдействието на държавата е ремонтирано училището в Приселци, а в момента тече ремонт в детската градина в селото. „С държавно финансиране и собствени средства осигурихме общинско сметоизвозване, в което бяха вложени около 800 000 лв. Всяко начало е трудно, но сме амбицирани да подобрим услугата, за да гарантираме на жителите на община Аврен чиста и подредена среда за живот”, подчерта кметът.

Празникът на общината започна с тържествена Света Литургия и благодарствен молебен за здраве и благоденствие в храм „Св. Великомъченица Параскева – Петка” в Аврен, а по-късно в знак на почит и признателност беше поднесен венец пред паметника на загиналите във войните. Честванията завършиха с празничен концерт, който изпълни площад „Ефр. Иван Арабаджиев” с много настроение.

 

 

< Назад