22.07.2022

Депутатът от ГЕРБ доц. Стефан Шилев с остра реакция срещу твърдения на управляващите

„Депутатите от Продължаваме подмяната се опитват да спасят неспасяемия имидж на Министъра на културата и на ПростоКиро с някакви инсинуации за работата на кметовете на ГЕРБ. Трябва да припомним,  че това правителство е срещу Пловдив, проваляйки няколко местни проекта, като ремонта на Къща Павлити, позната още като Синята къща, при който държавната администрация  пропусна всички срокове, за да анексира договора, въпреки многобройните опити на община Пловдив това да се случи”. Тази позиция изрази народният представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев в социалните мрежи по повод нападките на народни представители от ПП в Пловдив.

Според него друг скандален казус с липсата на компетентност и "нищо неправене" от страна на МК е казусът с къща „Хиндлиян”, при който отчетен проект, минал и през комисии на Министерството на културата, се води неотчетен. При това с междинен сигнал, че ведомството е загубило документацията.

Пловдивският народен представител от ГЕРБ доц. Стефан Шилев даде и други примери в подкрепа на думите си. Случаят с къщата на ул. „Христо Г. Данов” 41 - ведомството отказа анекс с актуализация на средствата за реставрацията и консервацията, въпреки че община Пловдив обяви, че всички средства над отпуснатите от МК ще бъдат компенсирани от нейния бюджет.

Не на последно място са спирането на договора за Югоизточния обход на Пловдив (Асеновградско шосе - Скобелева майка), забавянето на процедурата за ремонт на Концертна зала за 11,64 млн. лв. (който най-вероятно ще се провали), мълчанието за сграда на операта. „Все доказателства за импотентността на Продължаваме промяната ООД и за наглостта на техните народни представители, които въпреки, че нищо не правят за Пловдив, хейтят по медиите хората, които работят”, заяви още доц. Шилев и допълни:

„Да не забравяме, че от Министерството на културата признаха за инструкции от Министерството на финансите да се правят икономии от бюджета за култура. Очевидно, желанието е икономиите да се разходват целево с  ПМСта, включително и неусвоените капиталови разходи, като средствата за ремонт на Концертна зала – Пловдив”.

< Назад