20.07.2019

Депутатът Даниела Димитрова бе гост на фолклорния събор „Текето 2019”

Народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова бе гост на 23-ото издание на фолклорния събор “Текето 2019”. По традиция, той се организира от Община Крушари и се провежда в гората край село Александрия, до манастира “Св. Пророк Илия”.

43 певчески и танцови състава от Североизточна България представиха на сцената богатството на българския фолклор. Участваха читалища и пенсионерски клубове, както и индивидуални изпълнители от областите Добрич, Варна, Силистра и Шумен.

Най-малкият участник бе на 3-години.

Даниела Димитрова се срещна с много от участниците в празника на добруджанския фолклор и ги поздрави за това, че съхраняват българските традиции и самобитност. Пожела им да предават на идните поколения ентусиазма и стремежа за опазване на българщината.

Депутатът разговаря с кмета на община Крушари Добри Стефанов, както и с членовете на журито с председател главният художествен ръководител на ПФА "Добруджа" Стоян Господинов.

По-рано Даниела Димитрова присъства на празнична литургия в църквата към манастира „Св. Пророк Илия”. Семейството й е сред инициаторите за градежа му, започнал през 2005 г.

 

< Назад