31.10.2022

Денислав Захариев от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Перник

Денислав Захариев е новият председател на Общинския съвет в Перник. На провелия се таен вот той получи 28 действителни гласа от своите колеги. Денислав Захариев е юрист по образование и досегашен председател на групата съветници от ГЕРБ в местния законодателен орган. В първото си изявление след проведения избор той благодари за гласуваното доверие и декларира, че ще даде всичко от себе си, за да го оправдае.
Захариев възнамерява да осигури условия за нормално и спокойно протичане на заседанията на Общинския съвет и на работата на постоянните комисии в оставащото време до края на мандата - "За мен, като пръв сред равните, е важно гледната точка на всеки от съветниците да бъде чута, да се провежда истински диалог, а взетите решения да бъдат в полза на перничани. "Важно е да работим в добър синхрон и с общинската администрация, каза Захариев и подчерта, че в последната една година гражданите са показали категорично, че искат да виждат политици, които надмогват политическите пристрастия и работят за тяхно добро.
Новият председател изрази надежда, че съветниците от всички групи ще зададат този тон и с мъдри решения до края на мандата ще имат основание да застанат гордо пред перничани, за да поискат доверието им отново на местните избори догодина.

< Назад