09.12.2019

Даниела Дариткова участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в 30-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Форумът се провежда в Европейския парламент в Брюксел.

В рамките на събитието Даниела Дариткова разговаря с първия заместник-председател на Европейския парламент Мърейд Макгинес, с председателя на Комисията за външни работи на ЕП Дейвид Макалистър, със зам-председателя на Групата на ЕНП Евангелос Меймаракис, с евродепутата Естебан Гонзалес Понс. Тя ги запозна с политическата обстановка в България и с работата на Народното събрание. Д-р Дариткова изтъкна работата на парламента по приемането на държавния бюджет за 2020 г., в който са заложени повече средства в приоритетните за страната сектори като образование, отбрана, здравеопазване, пенсионна политика и политика по доходите. Председателят на ПГ на ГЕРБ представи пред своите колеги и резултатите от провелите се тази година европейски и местни избори в България, на които ПП ГЕРБ спечели убедителни победи.

Срещата на председателите на парламентарни групи от ЕНП дава възможност на участниците да обменят опит и идеи, което е особено важно в момент, когато популистите в Европа продължават с опитите си да разширят влиянието си.

По-късно в работната среща ще участват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и еврокомисари, сред които и българският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

 

 

< Назад