22.05.2019

Цветанов в Смолян: Има много националпопулисти, които не искат ЕС да е единен, а ние повече отвсякога се нуждаем той да е силен и сплотен

Мария Габриел – това е човекът, за когото няма затворени врати в европейските институции. Всички уважават капитана на нашия отбор, а това означава, че нашето мнение и позиция ще бъдат зачитани. На 26 май очакваме широка подкрепа, за да се поздравим с убедителна победа. Това заяви тази вечер в Смолян зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ  в Смолян. На него беше представена листата на ГЕРБ и СДС за предстоящия евровот в неделя.

„Аз си спомням, когато започнахме да изграждаме Политическа партия ГЕРБ. Срещахме се с по пет-шест човека във всяка община. Мечтаехме да направим нещо устойчиво, да променим облика на България, на Родопите, на всяко населено място. Постепенно структурирахме един силен отбор и успяхме“, сподели Цветанов.

По думите му тези избори са доста по-различни от всички досега, защото са налице безпрецедентни опити стабилната държава да бъде разклатена и вкарана в политическа криза след евровота. „В ЕС има много националпопулисти, които не искат Европа такава, каквато е сега - обединена. В същото време ние повече отвсякога се нуждаем от силен и стабилен Европейски съюз“, подчерта Цветанов. Той изтъкна, че правителството на Бойко Борисов не дели общините на „наши“ и „ваши“. „Ние искаме общините, независимо от кого са управлявани, да получават европейски средства и подкрепа от държавата“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов съобщи, че на тези избори ГЕРБ показа сериозна мобилизация и интегритет с всички демократични политически сили, визирайки съюза между най-старата демократична партия СДС и най-голямата – ГЕРБ.

< Назад