18.05.2019

Цветанов в Самоков: Трябва да победим на 26 май, за да изпратим в ЕП хора, които ще работят за европейското развитие на България

Важно е на 26 май да постигнем убедителна победа за ГЕРБ и СДС, защото в Европейския парламент трябва да изпратим достойни хора, които да гарантират европейското развитие на България. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на представянето на листата с кандидатите на ГЕРБ и СДС за европейските избори. Централното мероприятие на ГЕРБ от предизборната кампания в София област се проведе на площад „Захари Зограф в центъра на град Самоков. В него взеха участие кандидатите за евродепутати Андрей Новаков, Лиляна Павлова и Ивелина Василева, както и областният координатор Галя Георгиева, народните представители от ГЕРБ Валентин Милушев, Васил Цветков и Мартин Тинчев, кметове на общини и общински ръководители от ГЕРБ в областта. Събитието бе уважено и от председателя на СДС Румен Христов.  
„Общини като Божурище, Годеч, Долна Баня, Драгоман и Сливница могат да бъдат давани за пример. Когато посетите някоя от тях ще видите реалната промяна от добре свършената работа. Това е така благодарение на европейската солидарност, но и благодарение на усилията на българското правителство начело с министър-председателя Бойко Борисов и помощта, която оказва на всички общини“, коментира Цветанов и допълни, че за разлика от БСП, листата на ГЕРБ и СДС се състои от достойни и подготвени хора, а водач е еврокомисарят Мария Габриел, която има голям авторитет в целия ЕС.
Заместник-председателя на ГЕРБ изтъкна, че европейският бюджет за България в периода 2021-2027 ще бъде 18 млрд. лв. „Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на страната ни към ЕС досега”, подчерта Цветан Цветанов и завърши с призив да се гласува с № 12 в бюлетината на предстоящите европейски избори.
Преди събитието Цветан Цветанов имаше възможност да разгледа изложбата „Създадено в Самоков”,  като на нея разговаря с местни производители.

< Назад