17.05.2019

Цветан Цветанов участва в откриването на нова детска градина във велинградското село Драгиново

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, заедно с кандидата за евродепутат Андрей Новаков, кмета на Велинград д-р Костадин Коев и кмета на Драгиново Бисер Маджиров откриха днес на нова детска градина в с. Драгиново.

Двете сгради на детска градина „Пролет“ са с капацитет 150 места, като за тяхното построяване държавата отпусна 1,62 млн. лв. Детската градина и средното училище в съседство се отопляват с геотермална енергия. Сградите са изградени от термопанели по най-модерна технология със стъклопакети с термозащита.  В двора са изградени 6 детски площадки с ударопоглъщаща настилка и ергономични катерушки.

Официални гости на събитието бяха главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и народният представител Димитър Гечев.

„Благодаря ви, че в днешния пролетен ден сте тук, за да открием заедно детска градина „Пролет“. Благодаря на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи за това, че е с нас и за това, че работи за толерантността между религиите. Всеки от нас, политиците, народните представители, общинските съветници  - трябва да работи за бъдещето на България, а гражданите са тези, които трябва да преценят кой наистина върши работа в техен интерес, включително и тук, в Драгиново“, каза Цветан Цветанов.

„През 2015 година жителите на Драгиново поискаха от мен съдействие за обновяването на детска градина „Пролет“. Тогва запознах премиера Борисов и той не се поколеба в решението си да отпусне 1, 62 млн. лв. с постановление на Министерски съвет. Дори и когато решението беше взето, имаше колебаещи се, които не вярваха, че детската градина ще бъде построена, а дни преди старта на проекта разбрах, че в едно от помещенията на  старата сграда е паднал таванът докато децата са били вътре. Това бе поредното доказателство, че решението на правителството на ГЕРБ бе правилно и навременно“, отчете зам.-председателят на ГЕРБ.

„Когато държавата е стабилна и правителството и бизнесът работят - има достатъчно приходи в бюджета, които могат да се преразпределят за реализацията на  проекти като този в Драгиново“, обясни Цветанов. Той благодари на просветния министър Красимир Вълчев за осигурените допълнителни 150 000 лева за закупуването на ново оборудване в детска градина.

„Вие сте щастливи да имате такова бижу в Драгиново. Жителите на селото го заслужават, защото са достойни и чистосърдечни хора. Искам да благодаря на правителството на ГЕРБ и на Цветан Цветанов за реализацията на този проект и на още много проекти в интерес на хората. Те са истинското доказателство за реалната политика на ГЕРБ“, каза третият в листата Андрей Новаков.

Главният мюфтия на България направи кратко приветствие: „Пожелавам децата в тази детска градина да се възпитават в добродетелите, наследени от нашите бащи и деди“.

< Назад