16.05.2019

Цветан Цветанов: Убедителна победа на 26 май ще гарантира стабилност в страната

Важно е на 26 май да се поздравим с убедителна победа, защото тя ще запази стабилността в страната и ще помогне да се подготвим много по-добре за предстоящите местни избори през 2019 година. Това заяви пред близо 600 души в препълнената зала на драматичен театър „Йордан Йовков“ заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той участва в основното предизборно събитие на партията в Добрич, на което бе представена листата с кандидатите за депутати в Европейския парламент от ГЕРБ и СДС.

„Важно е да се знае, че когато има стабилност, могат да се разпределят допълнителни финансови средства към българските общини и да се решават важни проблеми в секторните политики“, подчерта Цветанов.

„Основният акцент в настоящия управленски мандат е образованието, защото за образованието с европейската солидарност само за последните две години са осигурени 700 млн. лева за 500 училища и детски градини за подобряване на материалната база. Точно към това трябва да се стремим и през новия програмен период“, посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов припомни, че проектът за воден цикъл, който се изпълнява от Община Добрич-град, е на стойност 119 млн. лв. и също се реализира с европейски средства. „Друг е въпросът дали той се осъществява по възможно най-добрия начин, дали има необходимия контрол. Но това са европейските средства и те са осигурени благодарение на управлението на страната с министър-председател Бойко Борисов“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази убедеността си, че листата на ГЕРБ и СДС включва качествени хора, които са доказали, че могат да решават проблеми и да изпълняват ангажиментите си към гражданите.

Цветан Цветанов съобщи, че в Добрич е провел много ползотворна среща с представители на бизнеса. „Тя е втората такава, като първата беше преди кампанията за евровота. Днес имахме втори разговор, за да отговорим на въпросите, които бяха зададени тогава към правителството и към всички, които могат да решават проблемите“, посочи той и благодари на представителите на бизнеса за тяхната активност и за това, че милеят за Добрич и желаят реалната промяна, която трябва да стане не само на европейските избори, но и на местния вот.

„Най-важното е, че когато има стабилност, ние можем да продължим политиките, които да отговорят на вашите очаквания. Ето например МРРБ ще изпълни ангажимента си да направи пътя Добрич – Албена още тази година. Осигурихме 1,35 млрд. лв за завършването на автомагистрала „Хемус“, която дава изключително голямо развитие за региона и Северна България“, каза още Цветан Цветанов пред членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС от Добрич и областта.

< Назад