21.07.2022

Борисов: За ГЕРБ нов кабинет в този парламент е идеален вариант, но за държавата е банкрут

За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, за държавата - това е банкрут. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който посети изграждащия се храм "Свети Пантелеймон" в град Каспичан.
 "Продължаваме Промяната" целят да има предсрочни избори, но преди това ще работят за избирането на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
"Преди 10 дни те казаха, че ИТН е мафия, сега преговарят с тях, значи правителството е на мафията. Вижте им метаморфозата - от мафиоти пак станаха готини момчета. Те го говорят, аз само ги цитирам. Тази промяна българинът ще я усети най-добре наесен", подчерта Борисов.
"Честита да е "промяната" на всички българи. Катастрофа! Не се радвам, това е колапс на бизнеса. Чудовищна е контрабандата и на границата. В Силистра минават по 250 тира с украинско зърно без контрол.Ако бяхме ние, тази корупция в износа на оръжие. Същото е и с цените на бензина и дизела - над 3.70 лв./л. Всеки ден трупат пари в офшорките си.
Газът се вдигна с 32%. За август цената ще е 60% по-скъпа. Тогава партийният КЕВР ще мълчи", каза още Бойко Борисов.
По думите му Рашков иска да е в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари. "Те обаче не знаят той какъв човек е, или ще им вземе всичко, или ще ги държи с това. Явно в България единственото важно днес е ще има ли Рашков КПКОНПИ. Ние ще му вярваме ли? Това независима организация ли е? Вождът на "промяната" да разследва другите. Нашият полезен ход какъв е? За съжаление няма оправяне. Много работи има за оправяне на това, което направи "промяната". Поне още 5 млрд. им трябват докрая на годината", предупреди лидерът на ПП ГЕРБ.
"Те разбраха, че сме ги докопали за огромната им корупция и сега се чудят как да прикрият нещата си. 1200 лв. за MWh и българинът седи и мълчи. При нас за 1 ст. имаше протест пред КЕВР. Сега 700, 800, утре 1200 лв. Газът няма да го има. Грабят българина. “Лукойл“ пък не се закача, заяви Бойко Борисов и добави, че сега ще изберат Рашков и ще отидат на избори. "За ГЕРБ това е идеалният вариант, но за държавата това е банкрут. Те отсега се съгласиха да вземат 160 млн. комисионни за хеликоптерите. Вадят депутат в последния момент, за да седне на 160 млн. лв. Това ли е новият морал? Ако го бяхме направили ние, щяхте да ни разсипете. Ако бяхме направили и една хилядна от действията на "промяната", щяхте да ни съсипете. Вчера как раздават парите? В същата джипка се возят година и половина, при мен беше лошо, но при тях е готино. Като давахме парите, при нас беше лошо, при тях - готино. Защо е този двоен аршин", попита риторично председателят на ПП ГЕРБ.

< Назад