04.10.2023

Борисов от Сливен: С работата си ГЕРБ показа, че може да се пребори за централната власт

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е в Сливен за откриване на кампанията за местните избори в областта. Оттам той представи кандидата за кмет на Сливен Стефан Радев, кандидат кметовете за общините в областта, кандидат кметовете за кметства и кандидатите за общински съветници. Събитието откри Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ Сливен.

  "Сложна е задачата - хем не може да говорим срещу тях, хем са основният ни опонент, хем цял ден ги браним. Трябва да показваме направеното и да кажем на хората, че в който град се подведат, същото ще е в общинските съвети, което стана в държавата. Разчитам на здравия разум на хората. Този спазъм в обществото, който бе продиктуван от много сили - ГЕРБ бе наричан партия на властта. Бяхме подложени на нечувано политическо гонение. ГЕРБ не мръдна. Заздрави се, прочисти се. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието. Сега казват, че темел на ГЕРБ били кметовете - да ударят кметовете, това е целта. Мога да ги разочаровам. ГЕРБ се изгради като силна партия - от младежи, улегнали хора, средната класа. Все повече от модерните професии. ГЕРБ стана модерен, показа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и в тези няколко месеца", коментира Бойко Борисов пред членове и симпатизанти в Сливен.

  "Не ни е нужно да агитираме. Само показвайте. Не споменавайте опонентите. Цял ден браним правителството. Цял ден. Тези, които най-много говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС, днес нямаше да има това споразумение, което утре НС ще узакони. Когато видяха от снощи зора - айде, всички заедно. ГЕРБ, а и ДПС, като застанат зад някого, го подкрепят. Ако не бяхме ние и ДПС да се разправят с опозицията, нямаше да има споразумение. Това са фактите.“, добави лидерът на ГЕРБ във връзка с постигнатото между протестиращите и управляващите.

   От Сливен Бойко Борисов коментира още по темата с протестите. „Длъжни сме да подкрепяме това правителство. “ Ако бяхме се дръпнали с колегите от ДПС, днес всичко щеше да приключи. Искаме ли го? Аз лично – не. Трябва да се намалят вредните емисии, с какво ще ги заменяме? Слънце и въздух като няма, батериите като се изтощят - с какво ще ги подменяме? Много важен разговор за бъдещето на България. Въпросът не е само в тая сфера, същото бе в земеделието. С огромни усилия успяхме да помогнем пак на това правителство.“

   „Взеха си поука, защото много ни обидиха миналия петък, когато оставиха нас да се оправяме в Народното събрание, а те отидоха да си правят предизборна кампания в центъра на София. Помните ли преди 3 години, когато говореха за ГЕРБ всякакви обидни думи и огромните лъжи, че крадем по 10 млрд. на година? Ако е било така, за 3 години бюджетът щеше да е с 30 млрд. повече. А те сега ни казват, че ако не вземем парите от Брюксел, няма да можем да платим пенсиите...“, добави още Борисов.

   „Искате ли същия хаос и в общините? С тези споразумения ще караме ден за ден. В целия разговор за затваряне на мини и централи, няма най-важния въпрос - заместващата мощност. Да, има Зелена сделка и трябва да се намалят вредните емисии, но с какво ще ги заменим? Ще бъдем ли конкурентноспособни, ако внасяме електрическа енергия от Гърция и Турция? От най-голям износител на ток да се превърнем във вносител. Преди 3 години с Томислав Дончев сложихме ПВУ на масата, помните ли? 3 години шикалкавеха служебни и нормални правителства, а можеха да се проведат преговори със синдикатите и да се избегне всичко това.“, заключи лидерът на ГЕРБ.

< Назад