08.01.2023

Борисов: От джоба на българите са теглени милиони левове, а после уж компенсират с 25 стотинки

Всеки ден от джоба на българите са теглени милиони левове, а после уж компенсират с 25 стотинки. "Прекрасно" изработена схема да източиш джоба на българите. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с Младежи ГЕРБ в централата на партията.
Народният представител Делян Добрев представи информация за цените на бензина и нафтата, както и подробна таблица за движението им при управлението на ГЕРБ и при "Продължаваме промяната". Добрев заяви, че народът е ощетен с 3 635 350 млрд. лв. от 25.02 до 31.12 г. „Три милиарда е чистата загуба при изравнени условия. При изравнен долар и при изравнен петрол за този период са ни изцакали с 3 милиарда. Ако в България има 3 милиона шофьора, това означава по 1000 лева от всеки шофьор са взели "Промяната" през тази година.

Председателят на ГЕРБ коментира и гласуваната декларация в Народното събрание, предложена от Продължаваме промяната. Той посочи, че за нея са гласували 49 от ПП и 14 от Демократична България, тоест 1/3 от ДБ не са гласували, общо 63 депутати са ги подкрепили. ,,Само ГЕРБ има 67 депутати, а правителството на Габровски беше подкрепено от 115 депутата в Народното събрание. Кой е в изолация тогава? Само за 6 месеца вече не се предлагат за премиери и министри,дискредитирали са се дори пред собствената си партия“, обясни Борисов.
„Гледах как докладът на "Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика“, коментира Бойко Борисов и попита ДБ защо са се въздържали и дали това е компромис от тяхна страна. Председателят на ГЕРБ заяви, че е съгласен с Христо Иванов, че трябва да има правитество. „Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов, да ни покани на разговори и да каже условията на всичко, което говори, как може да се случи. Нека да подпишем нов обществен договор“, прозова Борисов. Такава правосъдна реформа и ние искаме. Те искат да сложат в КПКОНПИ тяхно лице, и то не какво да е лице, а бивш шеф на комунистическата следствена служба. С една дума - застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадин от "Възраждане“, покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор.

 

< Назад