03.09.2022

Борисов: Оптимизмът, който искам да вдъхна на хората, ме задължава много - държавата буквално е счупена!

Целия оптимизъм,който искам да вдъхна на хората, ме задължава много. Държавата буквално е счупена - това е все едно един счупен автомобил, за който няма резервни части и хората да поискат да тръгне както преди катастрофата. Имахме най-добрата социална политика-държавата санира над 2500 блока, в Благоевград санирането беше на 100%, а Промяната го извадиха от Плана, защото там е най-големият контрол .Това каза по време на посещение в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Пред симпатизантите на ГЕРБ той разказа, че като държавник се е учил от действията на предшествениците си. Не изпращах да ги арестуват, а анализирах действията им, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че това е най-лесната кампания за партията. "Защо тази кампания ни е най-лесна? Когато казва Корнелия Нинова за модела "Борисов", ето ви цената на ел. енергията август 2020 г. - 75,63 лв. При новия модел, който дойде цената на тока е 846,59 лв. Избирайте! Преди нямаше какво да сравняваме. И това при положение, че въглищата са български, в българските земни недра. Миньорите, за радост, са българи. Заплатите им не са скочили. Енергопреносната система - 100% българска. Откъде дойде това увеличение?", попита риторично Бойко Борисов.
"Ето ви цените на бензина А95 - 2021-2022 г. Какво ще направим за нафтата и бензина, за да си го представите. Какво се случва в момента? това е нашата рафинерия - това е най-голямата инвестиция в България, около 3 млрд. Вместо ние в тази криза, след като сме им направили най-голямата услуга, дерогация, сиреч разрешение да може да се обработва и произвежда тук. Руският петрол се внася от швейцарската фирма "Литаско" и се изнася в Швейцария. 1/3 от бензина и нафтата остават тука - но на цена лев, лев и двайсет. Другата част се изнася за Европа и така се заобикаля забраната за руския петрол. Какво ще направим ние? Или ще се съгласят да работят за БЕХ при същите условия, или ако не се съгласят - слагаме мито от 1 лв. на всеки литър. И всеки от вас тогава няма да плаща за далаверата на "Промяната", подчерта Борисов.
“Промяната” плащат на “Газпром” и лъжат жълтопаветниците, че са против Руската федерация. "Човек трябва да избира на чия страна е - на нашите евроатлантически приятели или на посредниците, които захранват войната като финансират "Газпром" - 30 млн. на ден излизат от България в посока на Руската федерация. това са данни на НСИ. Има и фактури - лъжат жълтопаветниците, че били срещу Руската федерация, а захранват "Газпром", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.
Заради тях цените на горивата и електричеството са безобразни. Когато цифрите говорят и посредниците мълчат!", подчерта Бойко Борисов.
Той добави, че това, за което от ГЕРБ говорят не е просто обещание, а е доказано във времето с резултати.
"През 2009 г.дойдохме в условията на най-тежката рецесия, а после при тежка миграционна криза. Не позволих българите да усетят нищо. "Неслучайно са казали на „Промяната“ да не говорят за геополитика. Това не е лесна работа. Говориха против турският президент Ердоган. Аз винаги благодаря на председателя на ЕК, на ЕС, който даваше милиарди, и на президента Ердоган, който пазеше големия вал на миграционната вълна там. Оградното съоръжение само подпира работата на „Гранична полиция“. Важни са ни колегите от Турция", заяви лидерът на ГЕРБ

"Когато президентът Ердоган направи „Света София“ действащата джамия, в същото време ние направихме църквата „Свети Стефан“. С Ердоган заедно я открихме. Българските християни и мюсюлмани са мост между две приятелски държави!", допълни още Бойко Борисов.

„Балкански поток“ е в услуга на България, Турция, Северна Македония, Сърбия и на Унгария. Всички съседи имахме нужда да поучаваме транзитни такси", допълни още той.

Бойко Борисов подчерта, че от партията на промяната бягат от темата геополитика, защото по нея трябва се говори ясно.

< Назад