29.08.2021

Бойко Борисов: Всички политически партии трябва да станем по-силни от хаоса, спазвайки принципа „Съединението прави силата“

Хаосът в държавата толкова нараства, че вече виждам следващия ни слоган – ПО-СИЛНИ ОТ ХАОСА. Това означава, че всички политически партии трябва да станем по-силни от хаоса. Егото си го начесахте върху мен и партията, но го докарахте до там, че три пъти не можете да направите правителство. Нека бъдем отговорни, спазвайки принципа „Съединението прави силата“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 500 младежи по време на четвъртото отчетно-изборно събрание на МГЕРБ. По думите му е важно всички политически партии да са отговорни, но поне към днешна дата останалите извън ГЕРБ не са отговорни.

„Просто ги е яд, че не могат да са като нас. Сутринта, уважаваната от мен сив кардинал Мария Капон, тя много добре знае защо я наричам „сив кардинал“, говори за мен като за тиранин и диктатор. Абе хора, Вие не сте ли виждали диктатор и диктатура какво правят? Сега има истинска диктатура срещу нашите членове, с репресиите, които Бойко Рашков направи“, посочи Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ е първа политическа сила в България и само машинациите на вота от чужбина са променили в последния момент резултата от изборите на 11 юли. „Стигна се дотам една падаща надолу партия като БСП, да държи мандата. Няма как да направят правителство, освен ако няма задкулисие и не са купили депутати. Г-н Трифонов каза как са преговаряли – тайно. Преговори трябва да се правят публично и открито“, подчерта председателят на ГЕРБ.

„Още май месец казах, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Те си ходят на гости и си говорят, защо трябва да има нови избори? Отговорът е само, че служебното правителство на Радев и неговият министър Бойко Рашков трябва да проведат президентските избори“, посочи Бойко Борисов. Според него цялата работа е, за да бъде преизбран Румен Радев.

„В кой сектор се справиха? В образованието ли?“, попита лидерът на ГЕРБ и призова управляващите да оставят децата намира. „Те трябва да ходят присъствено на училище. Не са виновни те, а това, че служебното правителство проспа четвъртата вълна на Ковид-кризата и провали ваксинацията. Денков в образованието прави същото, което правеше Вълчев, но няма неговия характер да дойде и да каже, че децата трябва да учат присъствено. „Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при управлението на кризата“. Това е цитат на Румен Радев, изречен през ноември 2020 година. Днес твърдението му е по-валидно от всякога. Говореха преди, че маските са за да мълчат. А сега защо ни запушвате устите, г-н Кацаров?“, попита Борисов.

По думите на председателя на ГЕРБ, уж актуализацията на бюджета се прави заради пенсионерите, но всички, които подкрепят тази актуализация, трябва да бъдат честни с българските граждани и да им кажат, че ще им вдигнат и данъка. „Иначе след няколко месеца няма да има нито за пенсионерите, нито за нищо друго. ГЕРБ правеше еднократни разходи, които не са опасни. Но когато правиш системни промени с дългосрочен характер, трябва да кажеш от къде ще идват парите. Накрая пак някой ще си замине за Канада, друг за Англия, а ние ще трябва да възстановяваме щетите, като след Орешарски“, категоричен бе Бойко Борисов. Той изрази съжалението си, че уж по-десните от ГЕРБ „Демократична България“ подкрепят този популизъм в бюджета. „Изплатили сме допълнително над милиард за българските пенсионери, но гледахме месец за месец как вървяха приходите“, обясни Борисов.

„Сега, за да прикрият своята немощ, тези говорят, че трябва да се дадат пари за охрана на границата. България е външна граница на Европейския съюз, много уважавана държава и всички знаят какви усилия полагаме. 320 милиона лева за границата на България отпуснаха Съвета след моята молба в Братислава. Във Варна започна споразумението между ЕС и Турция, за да може Турция да бъде преграда. Това е моделът Борисов. Това сме постигнали“, припомни лидерът на ГЕРБ и попита какво са постигнали те?

По темата с мигрантския натиск по границата, Бойко Борисов посочи трите приоритета на ГЕРБ – „парите от Брюксел, активната дипломация с Турция и трето – ние сме против нелегалната миграция, но не можем да гледаме безучастно как умират хора от война, в която сме участвали и ние. Това сме младите хора – не можем да сме равнодушни към страданието“.. Председателят на ГЕРБ предупреди, че управляващите стигат и до друга лудост – да пращат армия срещу мигрантите на границата. „Армията ще застреля бежанците ли? Какво ще ги прави? Силите за специални предназначения, които са въоръжени с най-смъртоносните оръжия, ги пращат срещу хора с малки деца, бягащи от война. Това е популизъм. Границата не се пази с армия, а с дипломация. Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша работата, но не заради вас, а заради държавата“, заяви Бойко Борисов.

„Лидерът на ГЕРБ призова младежите от партията да правят мостове към другите политически сили. „За разлика от тях, ние уважаваме техните избиратели и техните програми. Искаме да ги представят честно. Като говорят за пенсии и за пари за бизнеса, да кажат от къде ще ги взимат. Ако нещо не могат, да дойдат да питат. Ще ги подкрепим, защото това е за хората. Но да го направят честно“, посочи Борисов. По думите му партията се обновява. „Трябват младежи, но трябва и опит. Всеки, който работи добре, намира място за развитие в ГЕРБ“, каза още председателят на партията.

По време на четвъртото общо отчетно-изборно събрание на Младежи ГЕРБ, за председател на структурата беше преизбран Георг Георгиев. Делегатите избраха и нов състав на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ, като той вече наброява 35 човека и в него влизат представители от всички области в страната.

< Назад