29.10.2021

Бойко Борисов: Ваксинирайте се! Усилията на управляващите в момента са, да спасят потъващия Радев

Призовавам всички българи да отидат и да се ваксинират! Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов. По думите му тези, които докараха ситуацията до тук, сега искат да си поделят отговорността с ГЕРБ. „Това, да кажеш истината гласно, се смята за престъпление. Питам защо тогава тези ваксини с неизтекъл срок на годност ги продадохме? Аз твърдя, че имаме 500 хиляди ваксини с удължен срок на годност. И къде ми е вината за това, че съм казал истината? Те година и нещо не казаха на хората да се ваксинират. Ние още август месец настоявахме за „зеления“ сертификат, а те сега наглеят“, припомни лидерът на ГЕРБ. Борисов цитира поредица от изказвания на Стойчо Кацаров, че „има нещо гнило в тази пандемия“, както и, че „не се отличава с висока смъртност“.

„Бог и хората са ми свидетели колко пъти сме призовавали публично хората да се ваксинират, докато Радев и Кацаров ги лъжеха, че няма вирус“, посочи лидерът на ГЕРБ. Той припомни още, че на 10-ти септември „Пфайзер“ пуска официално съобщение, че срокът на ваксините изтича. „Такова съобщение има в една-единствена медия с дата 29-ти септември. Там е посочено също, че срокът на ваксината се удължава до декември месец. Исках българите да са запознати с тези факти, защото здравният министър не го е направил. Явно да информираш българите, вече се счита за престъпление“, изрази възмущението си Бойко Борисов.

         По повод нападките от страна на служебните министри Виолета Комитова и Бойко Рашков, председателят на ГЕРБ бе категоричен, че цялото им действие в момента цели потъващият Радев, да бъде спасен. „Единственият ми интерес е бил да направим АМ „Хемус“, за да може хората да пътуват. Ако сега възложат „Хемус“, те няма от къде да платят. Инхаус поръчките не са лоши, ако се правят на по-ниска цена. Подобен вид възлагане е достижение на европейското законодателство и го има у нас, защото е общоевропейски закон“, подчерта Бойко Борисов. По думите му, който познава Закона за обществените поръчки, ще знае, че има банково възлагане и, ако поръчката не бъде изпълнена, изпълнителите ще трябва да върнат парите. „За съжаление публичното говорене е далеч от истината. Рашков е изпратен по друга причина, да отклони вниманието. Затова метнаха и този с кражбата на ДДС, да отвлича вниманието. Ние в протести не участваме, те са за хляб, за работа при тази чудовищна инфлация. По никакъв начин нямаме общо с тях и не сте видели нито един наш разпознаваем човек. Протестите се организират, защото касаят хляба и работата на хората“, каза още лидерът на ГЕРБ.

         „Асен Василев ме кани на дебат? И аз искам да изиграя контрола с ПСЖ, да потичам до М‘бапе, но това няма как да стане“, категоричен бе Бойко Борисов. Той призова Румен Радев да се яви да дебатира с професор Анастас Герджиков, Лозан Панов и другите кандидати за президент. „Но Радев отказва такъв дебат, защото е много притеснен“, уточни председателят на ГЕРБ. Борисов обясни, че познава добре хората, които правят кампанията на Асен Василев и Кирил Петков, и знае, че те са ги посъветвали да се целят в най-големите в политиката, за да придобият значимост. „Ако е вярно твърдението на Асен Василев и Кирил Петков, че на година се крадат по 8 милиарда в България, значи откакто управлява Радев трябва да има събрани над 4 милиарда лева в повече. Тогава защо теглят нови заеми, за които ще плащаме като данъкоплатци пари за лихви?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Честито на БСП! Радев устрои на работа Янаки Стоилов в Конституционния съд. Само там нямаше контрол до вчера, но днес взе мерки, за да няма повече такива грешки, като тази от вчера с решението за Кирил Петков“, предупреди Бойко Борисов.

< Назад