14.05.2022

Бойко Борисов в Ловеч: Когато фактите говорят и промяната мълчи!

Забравете за Хемус, забравете за саниране на блокове. Една велоалея за 1 година не са направили и няма да ви направят. Когато фактите говорят и промяната мълчи. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с народни представители от партията, проведе среща с граждани в Ловеч.

Борисов отчете, че каквото се строи в момента , е само по договорите, направени от неговото правителство."1 милиард сложихме в специална сметка, за да си достроят Ловеч и Плевен автомагистрала Хемус до Велико Търново. Ние оставихме до стотинка пускането на пътя, те ги прибраха", добави той.

Председателят на ПП ГЕРБ предупреди, че в момента се теглят огромни заеми, които ще се плащат от нашите деца и внуци. По думите му сегашните управляващи са ни задължили с над 9 милиарда, а ако си изкарат мандата ще станат 50 млрд. до 2024 година. "За по 3 години ги взимат-защо? За да може следващият финансов министър да почне да им връща борчовете", каза още той и добави, че се готвят да изтеглят още 2 милиарда, а лихвите са на вече 2%. "На нас ни ги даваха на отрицателна лихва. По лихвите ще ги познаете", подчерта Бойко Борисов.

"Докато и последният българин не разбере лъжата, за да може да започнем на чисто, никакви предсрочни избори", категоричен бе лидерът на ГЕРБ и коментира драстично увеличените цени на хляб, бензин, ток. "Скъп,а не вкусен хляб, за всяка трапеза. Бензинът е 3.50.  Ако бяхме управляващи, още днес щях да възложа на парламентарната група от утре токът да е на старите нива, както и да се сложи таван на другите цени", каза Борисов и обясни, че  токът е изцяло български и войната не влияе, както и че в момента цените могат да се урегулират, ако не се краде.

"Спрете Балкански поток и не взимайте транзитни такси. Гръцката връзка е българска,100% платена от българите, със заеми от Европейската банка и съфинансирана от правителството. Спрете днес крана и спрете с глупостите на търкалета", добави още председателят на ГЕРБ.

По повод призивите на част от сегашните управляващи за депутинизация, Борисов каза, че  още преди няколко месеца партията осъди Путин като агресор и единствено ПП ГЕРБ е поела тежката отговорност да внесе непопулярен закон за изпращане на оръжие в Украйна. "Ти не го гласува, Христо. Виж си коалиционния партньор Корнелия Нинова, която каза, че Русия е приятелска държава. Кой ти е виновен? Ти си с тях. Станете от удобните мазни кресла с Атанасов и се махнете, защото вашият коалиционен партньор е единственият в Европа, който обяви Русия за приятелска държава в момента и се обявиха против санкции. Ти си в коалиция с Путин!", категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ.

Относно прокламираната от сегашните управляващи новина, че ще можем да си получим цялото количество азерска газ, Бойко Борисов припомни, че и в момента такъв тече, има договори, които са започнали по времето на Първанов, а са завършени по негово време. "Да проверят в Гугъл,както обичат да правят,и да видят президента на Азербайджан, мой приятел, лично ме чакаше в Баку. Семейството му беше във Велико Търново и отпусна милиони евро за църкви", каза той и отчете, че няколко правителства подред са пазели и надграждали отношенията ни с азерите. "Европа започва и свършва с България-това са думи на Алиев", заяви Борисов и подчерта, че азерите знаят на кого в България могат да разчитат.

В Ловеч Бойко Борисов посети катедралата "Св.св. Кирил и Методий", която е изградена със средства, отпуснати при управлението на ГЕРБ. "Може би и ние сме направили грешки, може би сме го заслужили. Затова има изкупление и покаяние", каза той и припомни как по време на пандемията всички храмове в България са останали отворени за вярващите, докато навсякъде другаде са били затворени. "Ще продължим да строим църкви и катедрали, българинът има нужда от духовност", подчерта лидерът на ПП ГЕРБ.

Вижте повече във видеото тук

< Назад