08.11.2022

Бойко Борисов: Трябва да се мисли за народа и общото благо, а не за егото на дадена партия


Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на ПП показаха съвсем различно ниво - ниво, което очакват хората. Това заяви предсесателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг.

"От днешната среща какво виждам аз - има възможност да се надгради много, ако не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока трябва да се следва. Важно е да се седне и да се говори, включително и с г-жа Нинова за социалния пакет. И с "Български възход", и с Възраждане", коментира председателят на ГЕРБ. Той посочи, че оттук нататък финансистите на двете партии трябва да продължат преговори на експертно ниво. Ако искаме да дадем още по-голяма институционаност, трябва да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на БНБ.

Бойко Борисов припомни, че народът е казал, че не може никой да направи самостоятелно правителство. "Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи правителство - първи, втори или трети. Ако стигнем до разбирателство, ще има правителство по политики и така ще се върне парламентаризмът", сподели лидерът на ГЕРБ. По думите му трябва да се мисли за народа и за общото благо, а не за егото на дадена партия. ,,Има голям шанс. Благодаря на Радев за разбирателството", каза още Борисов и посочи, че ГЕРБ във всички случаи ще предложим състав на правителство.

"Преди една седмица днешната среща беше невъзможна. Преди една седмица те щяха да започнат с атака, а ние да отвърнем с "Джемкорп" и парапета. Днес се проведе разумен разговор, с различни цифри и тези. Хората искат да видят разумни хора в парламента, не зверове", обясни Борисов.

"Ще се включим в исканията за отваряне на бюджета, когато стане ясно какво ще се случи след неговото приемане. Не е най-важното бюджетът в момента", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов изрази съболезнования към семейството и близките на убития край Елхово граничен полицай. ,,Румен Радев веднага да смени Иван Демерджиев. Изключително слабо професионално ръководство на МВР от две години. Две години Рашков чегърта, после дойде Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е навсякъде пълно с мигранти. И да не депозира оставка - това е нахалство”, коментира председателят на ГЕРБ. Той припомни, че преди 2 години това не е било тема нито на българското общество, нито на ЕК. ,,Тогава имахме нулева миграция. Нямаше как да се случи този инцидент”, допълни Борисов.

< Назад