06.10.2023

Бойко Борисов: Съдебната реформа е най-важното в промяната на Конституцията

Медия: Снимка: 24 часа

Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика - това за мен са съществените неща. Това съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Той поясни, че между първо и второ четене на промените в основния закон би могло да се водят дискусии. “Видях напрежението в обществото. Затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че в споразумението с некоалиционните партньори, при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава през оценка на работата си.

На въпрос дали трябва ДПС да има министри в управлението, Борисов отговори, че ако разполагат с хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат министри. “Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър”, допълни той.

Борисов допълни, че в момента всичко, което се е случило в отбраната, се е случвало в парламента с техните подписи. “За Страйкарите имаме много ясен график - декември месец да привършим процедурата”, уточни той.

< Назад