04.12.2023

Бойко Борисов пред младежите на ГЕРБ: Сглобката е паянтова, но няма друга алтернатива

Сглобката е паянтова, скърца, но няма друга алтернатива на днешното управление. Ние трябва да намерим подходящата формула. Това каза лидерът на ГЕРБ на младежки форум в Сливен. Борисов заяви, че от партията му много неща ги дразнят, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към този момент.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. „Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ и допълни, че на шестия път, след като над милиард лева се изхарчиха, за да се провеждат избори, нещо, макар и паянтово, съществува.

Бойко Борисов започна изказването си на форума със защита на традиционните ценности. „ Няма да се изкълча да казвам „родител“ на майка ми. Името на майката е свято в българската народопсихология. Това ни е в сърцата, това ни е в душата, това значи консервативно, дясно - отношението ни към религията. Ние ще сме за кукерите, за нестинарките, за традиционното българското огнище“, каза лидерът на ГЕРБ пред младежите.

„Понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството. Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната. Лидерът на ГЕРБ заяви, че всички по целия свят са разбрали за руския газ, за руския петрол, разбрали са за това, което ГЕРБ направи в сферата на отбраната, помощта на Украйна.

< Назад