24.10.2021

Бойко Борисов: Мерките на правителството на Радев са престъпни. Цените на тока се вдигат заради крадене

Мерките на правителството на Радев са престъпни. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии и младежи от партията в Манастир "Св. св. Кирик и Юлита" край Асеновград. По думите му зелен сертификат след първата доза е все едно да Ви дадат да карате кола, само защото сте прочели правилника. „Разбрах, че Радев бил казал, че сме виновни, че сме спрели ваксината на „Астра Зенека“. Това го направиха всички страни. Те днес ваксинират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - до 30 септември. Ваксините трябва да са безопасни и ефикасни. Защо продадоха хубавите, в гаранционен срок, ваксини на Норвегия, а други ги подариха? Защо лъжат хората и ги ваксинират с ваксини с изтекъл срок на годност? Тя може да е безвредна, но ефикасна ли е?“, попита Бойко Борисов. Според него единственото, което е трябвало да направи Радев, е да издаде указ за освобождаването на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, но вероятно продължава да го държи на поста заради зависимости. „Когато Радев на Шипка обясняваше, че няма вирус, пак ли ние бяхме виновни? Месеци наред призовавахме хората да се ваксинират. Те тогава се държаха сякаш нямаше нищо. Ние всички се ваксинирахме публично, за да дадем личен пример. Сега разбираме, че Радев се бил ваксинирал някога някъде, с нещо. Ама с какво, не знаем. Ама дали се е ваксинирал наистина, аз не вярвам“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи, че когато видя изтеклия срок на годност на ваксините и препълнените болници, уплашеният Радев свика някакво заседание на министри. „Като какъв? За да го пуснете на живо, казва, че за този ден си е прекратил кампанията. Утре ще я продължи ли? Трети ден го отразявате безплатно, след като го отразявахте и два дни от Брюксел. Това са над 130 000 лева. Пуснете ни и нас тогава безплатно“, призова председателят на ГЕРБ. Борисов изрази възмущението си, че кандидат-президентът Радев се възползва от безплатно отразяване в медиите. „Защо на Съвет не отиде премиерът Янев? Ние плащаме по 10 000 лева на минута. От къде на къде той ползва безплатно отразяване? Днес му е текнало, че си прекратява предизборната кампания и медиите започват да го отразяват пак без пари, на живо. Утре пак ще си ходи по кампания. Аз се обръшам към неутралните български медии: Като какъв той, кандидат-президентът, свиква правителството?“, попита лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че това не е честно и почтено.

„Седмици наред тровят Черно море. Днес пак прекратили операцията. Абе ей, рибоци, с едно въже ли отидохте да теглите тоя кораб бе? Ако не бяха трагични, щяха да са забавни. Отишли с едно въже да теглят кораб. Дни наред започват започването на започването на операцията. Уж претоварили карбамида, но отдолу имало дупка и той изтекъл май в морето...“, заяви Бойко Борисов. Той подчерта, че навсякъде е мор и чума. „Ами цените на тока? Васил Велев направи вчера сметка, че над 88 милиона са били откраднати от търговци на ток. 88 милиона и това не е новина за медиите! Явно са изтекли по "пътя на Копринката". Вече почвам да си мисля, че вдигат цените на тока за крадене“, каза председателят на ГЕРБ. Борисов призова управляващите да приложат модела на ГЕРБ за справяне с цените на енергоносителите. „Още днес им пращам Делян Добрев. Радев да си уволни министрите и да вземе нашия модел. Очаквам сега и Рашков да измисли нещо ново гадно. Сега търсят пак кошаревски свидетели за купуване на гласове“, предупреди Борисов. Той бе категоричен, че управлението на Румен Радев донесе за половин година чудовищна инфлация и скок на всички цени в България, за което не може управляващите да се оправдават с международното попложение.

 

< Назад