03.01.2023

Бойко Борисов: Инатът на ПП ни връща в изходна позиция, копират нашия документ

Инатът на „Продължаваме промяната“ ни връща в изходна позиция. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред народните представители от парламентарната група в централата на партията. Той припомни, че още преди месец е предложил преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ.
"Преди месец, когато имахме много време, предложих преди да се дадат мандатите, да се направи подобен документ, декларация. Това не се прие. Сега, копирайки ни, предлагат същото, и то през чата на председателите на парламентарните групи", каза Борисов и допълни-"Те са го нарекли декларации или проект на решение, където лидерите на политическите партии да направят своите корекции или допълнения и едва тогава, когато се дават мандатите да се търси мнозинство“.
Борисов обяви, че самият начин, по който ПП предлагат програмата си, е несериозен и добави, че мандатът е обречен на неуспех заради начина, по който се предлага. Той подчерта, че не е ясно кои ще са хората, които ще изпълняват въпросната програма.
"Днешното вяло представяне на този документ показа и изолацията на Промяната, изключвам колегите от "Демократична България", които харесват всичко, което от ПП предлагат, или поне така декларират", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов определи като безотговорни написаните приоритети в този документ. "Много от тези хора от две години са министри, премиери и голяма част от тези неща можеха вече да са в работна фаза.

"Това, че Промяната си тръгна скоропостижно, донесе само просперитет. Това е факт. Видяхме много добри мнозинства, което ме прави оптимист, че при правилен избор на президента, особен ако е за ДБ, има голям шанс да се реализира", заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че партията на "Промяната" е обезглавила българската енергетика с 60% от производството на ток.
"С един замах на Асен Василев, или който го е предлагал плана тогава, 4% от БВП са си заминали", каза той.

„Използвайте времето сега, за да откъснем България от всякаква зависимост и да ѝ дадем тласък, за да може служебното правителство да свърши добра работа“, каза Борисов.

По думите му това стоене в безвремие за някои е огромни печалби и то за сметка на българина. "А те сега ми предлагат какво трябвало да бъде икономическо развитие и ускорена модернизиране. Две години ние видяхме разруха и спад на всичко", категоричен беше Борисов.
Той коментира, че продължават да падат цените на горивата и че нищо от това, с което ни плашеха и заклеймяваха като войнолюбци, не се случи.

„Днес Радев каза, че е исторически ден за България, защото сме се свързали с газопреносната мрежа на Турция. Помните, че преди месец говорихме, че това много бързо трябва да се реализира и за радост служебното правителство го направи”. Борисов припомни, че благодарение на  визията на партията за диверсификацията днес е възможно подписването на такъв документ.
„Паралелно с това направихме и допълнителен газопровод, през който да може днес от Турция за България да идва втечнен газ, а също така инвестирахме в интерконектора  с Гърция”, добави още той.

< Назад