26.09.2023

Бойко Борисов: Антон Хекимян има огромни шансове за кмет на София

Медия: Снимка: БГНЕС

“Шансовете на Антон Хекимян за кмет на София са огромни, защото има мощен екип. Един от най-добрите IT специалисти, юристи, хора практици в областта на културата", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му гражданите на София и този път ще имат възможност да избират между един много ведър, чист и умен човек, който ще поеме отговорност пред софиянци, ако бъде избран, защото от другата  страна е срастването на Държавна сигурност, властта и парите, което Борисов определи като много опасно. Лидерът на ГЕРБ допълни, че Антон Хекимян може да победи още на първи тур, защото тази кандидатура е с широка периферия, докато строго партийна кандидатура щеше да се ограничи само в партийното ядро.

“Притесни ме изказването на Асен Василев, че на втори тур нямало да
ни подкрепят. Следва логичен въпрос – а кого? Възраждане, БСП? В парламента те от кой ще очакват подкрепа, след като нас няма да ни подкрепят. И ако това е така- след изборите ще си я търсят от тях. Аз съм дал указания на партията на втори тур да подкрепят ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори”, каза Бойко Борисов и добави, че има ясно разписана програма на некоалиционната формация с ротационен принцип кой става премиер и как се оценяват министрите.

Относно църквата "Св.Николай Чудотворец" в София, Бойко Борисов призова тя незабавно да бъде отворена. „Никакви аргументи в случая нямат значение. Към днешна дата службите са на президента Румен Радев, надявам се да са имали достатъчно основания, когато са изготвили документите, затова въпросите са към тях”, каза още той.

< Назад