20.01.2021

Александър Мацурев: Училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и спортни съоръжения

Няколко училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и изграждане на спортни съоръжения. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на структурата в Банско Александър Мацурев.

190 000 лева за ОУ“ Свети Климент Охридски“ в гр. Добринище, община Банско, е отпуснало правителството на Бойко Борисов, като средствата ще бъдат инвестирани в ремонт на покрива и отоплителната инсталация на училището.

„Още 500 000 лева се инвестират  в ремонта на детската градина „ Еделвайс“ в с. Брезница, Гоце Делчев. В община Гърмен, село Дъбница, ще бъде изграден и оборудван модерен физкултурен салон за децата от училище „ Христо Ботев“, а училището в с. Дебрен ще бъде санирано, като отпусната сума за двата проекта е над 1 млн. лева”, каза още Александър Мацурев. Той допълни, че децата в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Хаджидимово ще спортуват в нов физкултурен салон, като там Министерски съвет е гласувал над 720 хил. лева.

„Образователната политика е приоритет на правителството на г-н Борисов, защото инвестициите в образование са инвестиции в нашите деца и бъдеще”, коментира Александър Мацурев.

< Назад