30.09.2022

Десислава Александрова, ГЕРБ - СДС: Мои приоритети са качественото образование, подпомагането на младите семейства и развитието на малките населени места

ГЕРБ - СДС предвижда пакет от мерки за насърчаване на младежкото предприемачество и прилагане на Програма 60/40 за 60 000 младежи, които след завършване на училище и/или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца.
Кандидат-депутат от ГЕРБ - СДС посрещна рождения си ден на среща с избирателите в родния Бобов дол. Десислава Александрова, която навършва 30 г., си пожела като най-добър подарък за рождения си ден младите семейства да имат условия за успешна реализация и в малките населени места. Обичана и ценена от своите съграждани, Десислава получи десетки поздравления и пожелание за изборен успех и достойно представяне в 48-то Народно събрание.

Срещата на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в миньорския град премина при голям интерес. Те разговаряха с граждани и земеделски производители от региона.

Водачът на листата Христо Терзийски отговори на въпроси относно притесненията на хората заради засилената мигрантска вълна. „За съжаление в стремежа си за разправа с политическите опоненти, Рашков изцяло пренебрегна задълженията си като министър на вътрешните работи и допусна страната ни да се превърне буквално в „разграден двор“. Помните каква бе ситуацията по времето на мандата на Борисов – миграционният натиск бе практически нулев. Знаем как и можем отново да го постигнем, ако след 2 октомври получим доверието на българските граждани да поемем управлението на страната“.

Кандидатът за народен представител и национален състезател Даниел Александров сподели, че за разлика от спортния тепих, където важат правилата на феърплея между противниците, опонентите на ГЕРБ-СДС в тази кампания са показали, че чрез лъжи, манипулации и клевети ще се опитат отново да се доберат до властта. „Подобна „промяна“ носи ползи единствено на тях, но не и на българския народ“, отбеляза Александров.

Михаела Крумова заяви пред гражданите на Бобов дол, че намира за основателни всеки един от проблемите, които поставят и изрази готовността си, заедно с колегите си от листата на ГЕРБ-СДС, да направят необходимото за подобряването на живота на хората в региона. Крумова се ангажира с подкрепа на всички инициативи, свързани със семейството и майчинството.

Радослава Чеканска отговори на въпроси, свързани със сферата на социалното подпомагане. Тя отбеляза важността от разработването на Кодекс за социална подкрепа, който е заложен в предизборната програма на коалицията. Необходима е нова система за социално подпомагане, в която помощите са окрупнени, по-високи, но по-целенасочени и ефективни.

Много земеделски производители коментираха с Елка Лукарска-Ангелова проблемите и несигурността, с които се сблъскаха през изминалата година. „Изминалата година бе изключително трудна и за малките, и за по-големите производители. За първи път от близо половин век изкупвателните пунктове за череши дни наред останаха затворени и продукцията гниеше неоползотворена. Като стоматолог, мога да кажа, че както при човека, не трябва да се допускат „развалени зъби“, защото те разболяват целия организъм, така и в политиката не трябва да се допускат некомпетентни управници, защото видяхме през последната година, че от това страда цялото общество“

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС заявиха пред гражданите на Бобов дол, че се надяват на 2 октомври отново да получат категоричната подкрепа на жителите от региона, която три пъти поред отреждаше на коалицията безапелационното първо място.

 

< Назад