30.09.2022

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Нужно е стабилно правителство и спешни решения срещу кризите

Изборите на 2 октомври са най-важните през последните 20 години. Страната е разтърсвана от кризи – породени от глобалните събития, но двойно и дори тройно по-тежки заради некадърността, некомпетентността на „промяната“ и воденето на политика на инат. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините и областен координатор на ГЕРБ.
„За първи път от 1997 година насам ние сме сериозно притеснени за зимния сезон – дали ще можем да отопляваме детските градини, яслите, училищата, социалните услуги, болниците, пенсионерските клубове. Всичко това е заради неконтролируемия скок на цените на ток и газ и липсата на адекватни мерки от доскорошното правителство“, коментира Панов. Той даде пример, че в продължение на 6 месеца бившият премиер Петков е отказвал среща с Националното сдружение на общините по всички болни теми. А предложенията и механизмите за облекчения и подкрепа за общините си оставали само на хартия.
„Трябват спешни мерки. Трябва работещо Народно събрание, в което да има диалог в името на хората. Нужно е след 2 октомври да се състави редовно правителство, което да изведе страната от хаоса“, подчерта кметът на Велико Търново.
Даниел Панов призова хората да гласуват и да не се вслушват в тези, че след три месеца ще има нови избори, защото подобно нещо е пагубно, ще струва десетки милиони и ще загуби ценно време. Той изрази увереност, че ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила и ще съставят правителство.
„Категорично мога да заявя, че в последните десет години не е имало толкова добра, детайлна и защитена с аргументи управленска програма, каквато е тази на ГЕРБ. С мерки и решения, които са изпълними и които ще позволят да се справим с кризите“, завърши Даниел Панов.

 

< Назад