23.09.2022

Бойко Борисов: Изборите до тук струват 1 милиард

Изборите до тук струват 1 милиард. Избор след избор. Няма такава богата нация като българската. Да си позволяват да си говорят партийните лидери, че ако не стане правителство - пак избори. Сегашните избори ще струват около 80 млн. и след някой месец пак още 80... И то ще ударим милиард. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти в Русе.

,,След тройната коалиция - криза, налетя ни и световната финансова криза, и гръцката. Само аз знам как се измъкнахме. След това миграционна криза. След правителството на Орешарски тръгнахме с 6,7 млрд. под водата", припомни Борисов. И се ядоса, че преди 2 г. са обвинили хората му, че са лоши. "Добре, приемам. Защо не ни показаха как се строи? Покажете ни за 2 г. едно направено нещо. 2 г. застой и мълчание", обобщи той за свършеното то "Промяната". ,,Еконтът излезе и каза: "Правим път, мост, 3 моста, 4 магистрали... Питайте къде са. И министерството на Румъния ги опроверга", коментира председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов предупреди, че ни очаква къртовски труд, за да се измъкнем от този лош сън 2 г. Никога не съм обещавал нещо и да не съм го изпълнил, сега като гледам сметките. ,,Сигурно ще се справим, но трябва да бъдем, както го пише - съединението прави силата, народът да е единен. Иначе след зимата няма да има поправяне. Ако бяхме в Еврозоната, а можеше да сме с Хърватия, Европа щеше да ни спасява - като имаш обща европейска валута ЕЦБ налива, както в Гърция", коментира той.

,,Аз ви обещавам, че тези ще направят дълга до 50 млрд. и ще забравите не магистрали, не мостове", посочи лидерът на ГЕРБ и припомни, че е оставил 12 млрд. фискален резерв.

Борисов коментира, че е доволен от русенската листа и симбиозата със СДС. "СДС ни измъкнаха от комунизма. И ни спасиха от проф. Гечев, световният шампион по фалиране на банки. И всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно да разцепят и унищожат СДС. За радост е ГЕРБ. Онези, които не искат да признаят какво е направило СДС и са се преродили в други партии... Като "Да, България", на които БСП им е предпочитания коалиционен партньор! Затова сме избрали СДС и наравно с емблемата на ГЕРБ седи и техния знак", допълни той.

,,Като гледам тази пълна зала и си спомням за посещението на Кирил Петков в Русе, където се събраха цели 12, повтарям 12 души с него. Дори се събраха, за да се снимат на кея, направен от ГЕРБ и г-н Борисов. Като си представя тези контрастиращи картини, много се радва, а тях може само да ги съжаляваме. Това, тази пълна зала е истинската социология", заяви областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев. И отбеляза за липсващия мост на Дунав, обещан от бившия министър от "Промяната" Николай Събев от ПП. И искат да довършат нещо, как да го довършат като не са го започнали, попита Кръстев.

"Добре дошъл, г-н генерал, в прекрасния град Русе. 3 г ви чакаме и се радвам, че отново сме в кампания, за да се убедите в истинската социология, че хората ви обичат и подкрепят, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на 2 октомври", обърна се към Борисов Десислава Атанасова, водач на листата в Русе. Тя

посочи, че е голяма отговорност отново да поведе силния отбор на ГЕРБ-СДС в 19 МИР. В
него има изключителни хора.
Атанасова коментира, че е сигурна в победата с този отбор.

,,Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които вие и ние преживяхме. Гониха ни, чегъртаха ни, арестуваха ни - удържахме.", обърна се към препълнената зала Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ е казуа и припомни, че е в партията от първия ден на създаването й. "Кауза е, защото е единствената отговорна политическа партия, която е управлявала и в кризи, и е доказала че може. В ГЕРБ са истинските, добрите хора. Това го виждат всички, дори политическите ни опоненти", заяви водачката на листата в Русе.

< Назад